Britansko modno vijeće proglasilo je najbolje u svijetu mode

Getty Images

U Londonu su juče uručene Britanske modne nagrade.

Glavne face večeri su talijanski brend Bottega Veneta i njegov kreativni direktor Daniel Lee. Osvojili su nagrade u čak četiri kategorije, uključujući „Brend godine“, „Najbolji dodaci“, „Dizajner godine“ i „Najbolji dizajner ženske odjeće“.
Kim Jones, sadašnja kreativna direktorica Dior Men-a, dobila je nagradu za "Najbolju dizajnersku mušku odjeću". Britansko modno vijeće također je odalo priznanje Remo Ruffini, vlasnika Monclera, kao "Poslovnog lidera", Christophera Kanea su proglasili "Dizajner dizajnera", a Sarah Burton, koja je odgovorna za ženske i muške kolekcije Alexandera McQueena, dobila je titulu "Pionira".


Što se tiče mladih talenata, Bethany Williams koja je ove godine već osvojila nagradu Elizabeta II za britanski dizajn, dodijeljena britanskim dizajnerima za doprinos zaštiti okoliša, ove godine je primjećena u muškom segmentu.

Među novopridošlima istaknula se i Rihanna koja je u maju ove godine lansirala brend Fenty zajedno s LVMH-om. Pobijedila je u kategoriji City Suite. Alyx, Moncler Genius, Marine Serre i Martine Rose preuzeli su ovu nagradu.


Britansko modno vijeće dodijelio je i nagradu Giorgio Armaniju za najbolju korisničku uslugu.