Classic Blue je boja 2020. godine, a mi savjetujemo kako da je nosite

Getty Images

Classice blue košulje, hlače ili kompletan outfit u ovoj boji: ovako možete nositi boju godine.

Pozdravite se od Living Coral-a, jer stiže Classic Blue, boja 2020. godine prema Pantoneu .


Institut za identifikaciju, usporedbu i komunikaciju boja Pantone godišnje otkriva nijanse koje će dominirati sljedeće godine. Do 2020. godine Classic Blue (19-4052) - boja godine 2020. - pozicionirala se kao nasljednik Living Coral-a (16-1546) koji je prevladavao 2019. Međutim, utjecaj Living Coral-a nije odjeknuo u kreativnim sferama, Classic Blue pokušava, prema Pantoneu, postati most u novoj eri kroz koju komunicira: elegantan i jednostavan ton inspiriran posljednjim sumrak fazama. Ovaj kromatski spektar koji završava u neutralnom plavom oblikuju osjećaje poput smirenosti, povjerenja, mira i tišine.


Za razliku od Ultra Violet (18-3838.) iz 2018. godine koja se definirala živopisnim, eksplozivnim tonom s umjetničkim konotacijama, kreativnošću i živahnom osobnošću, Classic Blue je znak izdržljivosti i ima duboko značenje ten am daje neophodnu stabilnost i osnovu.


U modi su reference na ovu boju počele biti prisutne od prošlog juna na prezentacijama muških kolekcija proljeće/ljeto 2020.. Val različitih nijansi plave stvorio je više kombinacija u outfitima različitih stilova: od najklasičnijih i najdiskretnijih do eksplozivnih i živopisnih izgleda stvorenih pomoću energije koju Classic Blue boja posjeduje.Pantoneovi prijedlozi utječu na različita područja, od dizajna interijera, preko svih aspekata grafičkog dizajna i mode. Predviđanja boja za godinu mogla bi se vidjeti u „cjelovitim izgledima“, ali ovo je samo jedna od mnogih stilskih mogućnosti postizanja izgleda koristeći Classic Blue.