Muške frizure: Kako najbolje njegovati kosu tokom zimskih dana?

pr, snl

Zdrava i uređena kosa ukras je svakog muškarca pa je jako važno obratiti pažnju na njezinu njegu. O kosi zna ovisiti cjelokupni izgled i utisak koji se ostavlja. Osim što je važno redovito posjećivati frizerske salone, bitno je odabrati i dobar šampon, a važan je i način na koji ju stilizirate, s čim je i kako češljate.

Njega kose je posebno bitna tokom zimskih dana. Izložena otvorenom ali zatvorenom prostoru, štetni utjecaji znaju narušiti kvalitet kose što je čini ispucalom. Često smo svjesni situacija da slušamo kada naše bolje polovice govore o tom problemu, dok mi smatramo da je nemoguće. Na kraju nemamo kose. 


Mnogo je faktora. Suhi zrak u grijanim prostorima isušuje kosu i čini je lomljivom. Također, isušuje i tjeme što za posljedicu ima i pojavu peruti. Hladan zrak, vjetar te kape i šeširi također nisu najbolji prijatelji lijepe kose. Osim što se kosa zbog izloženosti hladnoći i trenju ispod kape uništava, također gubi i volumen pa ju je teško stilizirati. Ona gubi svoju punoću, a frizura oblik pa je ključno imati pri ruci proizvode koji će kosu obnoviti, nahraniti i zaštiti, ali je i oblikovati.Zato vam je prvo potreban dobar šampon za vlasište kose. Važno je investirati u proizvod koji će ju oživjeti od vlasišta do vrhova. Zdravo vlasište potiče snažan i zdrav rast kose pa njegu kose započnite šamponom za vlasište koji će spriječiti pojavu peruti.
Drugo po redu jeste dobar regenerator. Međutim, zapamtite da nisu svi regeneratori za kosu jednaki. Učinkovit proizvod zahtijeva obilje uravnoteženih sastojaka koji će nadopuniti prirodna ulja u vašem vlasištu koja se izgube šamponiranjem. Le Labo regenerator je obogaćen uljima avokada i kokosa te intenzivno hrani kosu, a njegov miris inspiriran je smirujućom aromom šume japanskih čempresa.
Zatim, neizostavni serum za kosu. Posebno oni koji imaju tanku kosu ovo je blagodat. Sisley – Paris revitalizirajući učvršćujući serum odličan je za suhu kosu i kosu koja je na nekim mjestima tanka, a dobar je i za vlasište. Lagana i nemasna formula s visoko koncentriranim sastojcima na biljnoj bazi umiruju vlasište kako bi se spriječio dodatni gubitak kose i sačuvala prirodna boja.
Za sve dodatne preporuke trebali bi ste se obratiti frizeru koji će dati savjet više. Muške frizure su danas nešto na što trebamo obratiti pažnju iz mnogih razloga, a da izgleda zdravo, pored naših savjeta bitan je frizerov.