Ultimativni vodič: Kako se nose cipele?

SNL

Od davnina postoji izreka da su ogledalo muškarca sat i cipele. Nećemo zalaziti u preciznost ili tačnost ove zabilježene sintagme ali recimo da je vrlo tačna. Zato predstavljamo koje cipele s čim i kako nositi.

Trebamo zapamtiti da i najbolje odijelo sa neodgovarajućim cipelama može izgledati loše, ali tako i najgore sa odgovarajućim, veoma dobro. Cipele su ono što daje bitan utisak izgleda i donosi pečat. 


Čizme sa mantilom

Ove vrste cipele ako imate možete kombinirati sa mantilom dugim ili kraćim. Odgovara siluetom a doći će do svog izražaja. 
Bezvremenske cipele

Koliko god ih ne voljeli, potrebne su da ih imamo u našem cipelaru. Odgovaraju uz sve vrste odijela pa tako se trebamo opredijeliti za boju koja će tome odgovarati. U većini slučajeva to je crna boja. 
Mađarice kao lifestyle

Mnogi ih nazivaju Mađaricama. Karakteristične zbog svog izgleda gdje ih krase rupice kao ukras, odgovaraju poslovnom ili casual izgledu. Monokraps cipele 

Riječ je o modelu cipela koje odgovaraju ležernijim krojevima i neobičnim uzorcima na odijelima. Posebno odgovaraju s onima na pruge. Laoferke 

Cipele su koje je poželjno imati kada se bliže ili su već topliji dani. Često se nose sa malim čarapama koje nisu spolja vidljive i ističu outfit koji imamo.
U obzir niso uzeli sportske ljetne ili zimske cipele. Njih možete nositi samo u vremenu koje ih opisuje.