Da li ste vidjeli Nikeove nove veganske patike od recikliranog otpada

Nike

Nike ima mnoštvo inovacija koje će biti predstavljene na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, ali ujedno i stvara održiv životni stil.

Nike je za proljeće pripremio novu kolekciju patika imajući na umu prvenstveno održivost okoliša. Nazvana Space Hippie, kolekcija se sastoji od četiri modela veganskih patika koje su napravljene od recikliranog otpada i koje, kako tvrde u Nikeu, ostavljaju najmanji ugljični otisak od svih njihovih patika dosad.


Space Hippie proizvod se predstavlja kao artefakt budućnosti. Uz to, Space Hippie je i ideja. Riječ je o pronalaženju načina kako napraviti najviše s najmanje materijala, energije i najmanje ugljika, pojasnio je John Hoke iz Nikea.
Gornji dijelovi Space Hippie patika napravljeni su od recikliranih plastičnih boca za vodu, majica i ostataka pređe, dok je đon napravljen od 15% Nike Grid gume i 100% recikliranih pjenastih materijala.

Osim ove najnovije kolekcije koja u prodaju stiže na proljeće, Nike u dizajnu mnogih svojih patika poput onih iz Nike Air linije koristi reciklirane materijale i obnovljivu energiju, a u tome nije jedini. Adidas, Marks & Spencer, Topshop i Aldi samo su neki od poznatih brendova koji imaju vegansku obuću.