Njega tokom zime

House 99

Sa zimom nema zezanja: intenzivna njega kose i kože je neophodna čak i onima koji su ekstremno nemarni prema svom izgledu.

LICE

Tokom hladnih dana treba da koristite kreme koje sadrže vitamin E i zaštitu od UV zračenja (iako se ne sunčate, ne znači da štetni zraci ne vrebaju). One će štititi površinski sloj i poboljšati aktivnost vaše kože. Ovih dana najbolje je koristiti hdratantne maske koje koži dodaju vlažnost, a istovremeno sprječavaju da ispari ona vlaga koja se u njoj nalazi. Hidrantne maske se preporučuju svim tipovima kože.


KOSA

U zimskim mjesecima najčešće iz kuće ne izlazimo bez kape, zbog čega nam je kosa najčešće u haosu. Također, suh zrak u zatvorenim prostorijama usljed centralnog grejanja je čini dodatno krhkom i suvom. Rješenje za to može biti da nakon pranja (a prije sušenja fenom) utrljate malo specijalnog ulja argana koje sjajno miriše i još bolje utiče na vaše vlasi.


TIJELO

Mnoštvo "In Shower" hidrantnih preparata koji su trenutno u ponudi na tržištu pomoći će vam da brzinski vratite vlažnost koži, a neće ostaviti neprijatno masan trag na tijelu. Samo ne zaboravite da očistite kadu ili tuš kabinu kako bi ste sprječili klizanje pri sljedećem tuširanju.