Utjecajni grooming influenceri koji su zaslužili našu pažnju

instagram

U prvi mah, utjecaj nekoga na dotjerivanje brade ili kose se čini novijom idejom ili uslovno rečeno izumom grooming influenca, međutim nije tako.

U ovom obliku ta influence postoji unazad hiljade godina. Ako ćemo krenuti samo od stranih monarhija, gdje su recimo kraljevi ili plemići imali štićenike koji su im govorili šta da obuku, kako da kosu naprave ili kako brkove da srede, možemo to nazvati početkom svega. 


Danas su platforme poput Instagrama omogućile uticanijima da imaju daleko veći doseg nego ikad prije. Ipak, za sve to postoji određeni broj muškaraca koji održavaju profile posvećene ovoj temi koji zaslužuju malo više pažnje. Evo nekoliko naših omiljenih: momci koji nude spoj recenzija proizvoda, savjete za oblikovanje i opće savjete o načinu života.Toni Tran
Kod njega ćete vjerovatno naći članke o automobilima i tehnologiji kao što ćete o modi i njegovanju. Zavirite u njegov pokoji post i shvatit ćete da je podijeljen između mirisa koje Toni voli promovirati i promocije omiljenih brendova za njegu muške kože.Ed LemontProfil Ed Lemonta posebno je dobar izvor informacija muških proizvoda. Međutim, tu su i raznolike recenzije proizvoda kao što su recenzije restorana ali i rezultati Edove vlastite transplantacije kose, što može mnogo pomoći u ovoj oblasti i ko želi više toga znati na ovu temu.Robin JamesKolumne u medijima Robina Jamesa brzo su postale jedno od najprepoznatljivijih štiva u načinu života muškaraca. To nije sve. On vješto objašnjava muške proizvode i intervjuira najveća imena muške modne industrije. Benny HancockIako je po struci make up artist, njegovo poznavanje je daleko veće kada je riječ o kozmetičkim ili grooming proizvodima. Lee KynastonKako se radi o jednom od najpoznatijih muških stilista kojem se obraća pola Hollywooda, nije ni čudo da je maksimalno upoznat o svemu što jednom muškarcu treba da bi izgledao dobro dotjerano.