Ovako ćete dan u kući provesti najproduktivnije

snlba

Shodno i uputama profesorice prof.dr. Jasna Bajraktarević postoje obaveze koje sebi možete nametnuti kako bi bili sretniji i produktivniji tokom dana samoizolacije.

Da bi smo se osjećali dobro, potrebno je biti produktivan, osjećati se tako. To znači napraviti plan dana, da bi tako bilo. Tu je potrebno isplanirati i napisati šta će nam biti zadaci toga dana. Potrebo je da znamo tačan termin obaveza jer ćemo se tako najbolje osjećati produktivno. 


Nikome ne prija odmor duži od dvije sedmice. Upravo ovaj osjećaj produktivnosti da radite za sebe nešto za šta niste imali prije vremena, vas čini kao da vrijeme niste uzalud potrošili. 


Vježbe


Potrebno je raditi vježbe svakodnevno. Mnogo ih ima na društvenim mrežama, kao što je instagram profil City Gym sa kojeg možete naučiti koje vježbe raditi i u kućnoj atmosferi. 


DnevnikUzmite olovku i papir i pišite. Bitno je da se ponovo povežemo sa papirom i olovkom jer smo zaboravili taj blagodatni osjećaj pisanja dnevnika koji inače ima terapijski učinak. Zapisujte sve. Recepte, informacije i sl..


Plan edukacije


Sat vremena gledajte edukcijacki sadržaj, bilo da se radi o dokumentarnoj emisiji iz historije ili geografije. 


Društvene igre


Osim onih poznatih društvenih igara poput karti, bolje je uvesti neke poput onih stari gdje su se pogađali gradovi i države. Naročito će ovo imati učinak nad djecom. 


Plan filmova Postoje veliki broj kinematografije koji nismo do sada imali možda vremena da gledamo. Pogledajte takve filmove koje ste htjeli davno,  a niste jednostavno stigli. Također je isto sa serijskim programom. 


Nova jela


Vrijeme je idealno da u plan stavite i spravljanje jela, posebno onih sa više nutritivnih vrijednosti. 


Strani jezik


Krenite učiniti jezik jer prije niste imali vremena. Dobro će vam doći da se osvježite ako već znate ali ako ne, stavite u plan da putem aplikacije krenete sa učenjem. 


Odjeća


Sada ćete se moći posvetiti više vašem stilu. Krenite od toga da složite svoje kravate, odijela, vidite košulje koje imate i složite ih tako da ćete ih moći nositi po redu kako ste oduvijek htjeli. Ono što nećete koristiti, sada bacite. 


KnjigeVratite se nečemu što se najviše preporučuje, a to je da se intelektualno nadogradite, obrazovno stvorite i što je bitno – najviše relaksirate. Imat ćemo osjećaj da smo najproduktivniji.