Evo kako se brinuti o bradi tokom izolacije

snlba

Prema posljednjem istraživanju Treatwella, najveće europske internetske stranice za rezervaciju kose i ljepote, 52% anketiranih žena izjavilo je da brade svako lice čine zanimljivijim. Naravno, sve dok se o njima dobro skrbi.

Pustiti da vam kosa na licu naraste i ne trošiti potrebno vrijeme da to izgleda najbolje je poput stavljanja Messija kao golmana: on gubi mnogo svoje magije. Jer njegovana brada i / ili brkovi imaju moć samostalno prenijeti onu besprijekornu sliku modernog gospodina koji poštuje tradiciju a da joj nije rob i koji zna da je njegov fizički izgled dvosmjerna ulica. 


S jedne strane, čini se osjećajući se i izgledati bolje , poboljšavajući vaše samopoštovanje. S druge strane, on šalje poruku izvana da joj se želi svidjeti, ali bez pada u pretjeranu ispraznost. Ukratko, to je prava točka muškog koketiranja. Da bismo to postigli, predlažemo ritual u tri koraka koji pokriva sve potrebe najzahtjevnijih brada.Kako se brinuti za bradu: stil se ne može pregovaratiDa bi izgled djelovao, ključno je da nikad ne izgubite rez . Za ovo je važno znati da dlaka na licu, poput kose , mjesečno raste oko 1,25 centimetra. Ali ono što u glavi može proći gotovo nezapaženo, na licu postaje vidljivo odmah, primoravajući nas na mjesečni zahvat. 


Za guste brade srednje ili duge duljine koristite češalj i ravne makaze koje će vam omogućiti da isječete one dlake koje su porasle više nego što bi trebale i koje pokvare simetriju seta ili smetaju pokušavajući doći do površine usana. Za drastičnije promjene najbolja opcija je trimer za lice različitih visina rezanja. Na ovaj način moći ćete definirati i precizno ocrtati konture i postići čist i uredan stil. 


Da podno sudopera i kupaonice ne postane dlakavo, odaberite brijač s vakuum tehnologijom da biste ga usisali i odložili u tanku koji se lako čisti. I zapamtite: rez uvijek napravite suhim.Kako se brinuti za bradu: ni traga prljavštineKosa na licu donosi eleganciju, eleganciju i prepoznatljivost, ali to je i filter u koji je zarobljena prašina, zagađenje, duhanski dim i druge nečistoće koje lebde u okolišu, pretvarajući našu nekad lepršavu i lepršavu bradu u sreću. Nadalje, ostaci hrane, loši mirisi, znoj, suvišno ulje ili ljuštenja kože na kojoj raste, što se pretvara u neugledne pahulje peruti, intimni su neprijatelji dobrog brijačarskog zdravlja. 


Završite sve pomoću posebnog šampona za kosu dva ili tri puta sedmično, ovisno o dužini. Dostupne su u tečnom i čvrstom obliku, a nanose se na vlažnu kosu lica laganom masažom dok se ne pjene. Nakon par minuta isperite ga mlakom vodom, obrišite višak vlage peškirom, a prije nego što se potpuno osuši, oblikujte je posebnim češljem za bradu ili četkom.Kako se brinuti za bradu: osnovna rutinaUlja, balzami, balzami ... Na raspolaganju imamo kompletan kozmetički arsenal za uljepšavanje kose na licu. Pri odabiru proizvoda koji trebate koristiti moraju se uzeti u obzir tri glavna zahtjeva: da hidrira i hrani bradu i kožu ; koji pruža mekoću i sjaj i pruža miris koji nam je prijatan jer će nas pratiti tokom većeg dijela dana. Naravno, u pravilu se svi primjenjuju na isti način: proizvod stavite na dlanove i raširite ih kružnim pokretima vrhovima prstiju dok ne dodirne površinu kože.