Tokom izolacije šef Miran Karić svakodnevno pravi i pokazuje svoje recepte

Miran Karić

Šef kuhinje popularnog restorana u Sarajevu, Dos Hermanosa, Miran Karić, svoje recepte svaki dan putem društvenih mreža prikazuje nove recepte i dok je u izolaciji.

Ovi dani posebno su interesantni ali i veliki izazov svima onima koji dnevno pripremaju svoj obrok. Za istraživače novih profila na društvenim mrežama, kao inspiracije u ovim životnim trenucima,  moramo preporučiti jedan na kojem možemo da vidimo poznato lice ali i djevojčicu koja pravi društvo i čini nam svima da to vrijeme gledanja storya, prođe još zanimljivije. 


Naime, od ponedjeljka do subote na Instagramu Dos Hermanosa mnogo ljudi ima priliku da gleda kako se stvaraju ukusna jela. A za svaki recept upravo je kriv šef kuhinje Miran Karić. Iako se ne radi o emisijama koje gledamo na Hayat TV, njegove profesionalnosti u poslu i šarmu ne nedostaje. 



Kontaktirali smo Mirana i pitali kako on provodi vrijeme u izolaciji. 



S obzirom na to da inače imam dosta obaveza i da sam radoholičar, ni ova izolacija nije velika iznimka. Nastojim što kvalitetnije provesti vrijeme, tako da umjesto tave i noža cijeli dan sad se više služim olovkom i papirom te nastojim dosta pikanterija i recepata zapisati i pretočiti u riječi jer je to nešto za što inače nemam vremena. Također uživam sa porodicom i pomalo odmaram, kazao nam je Miran. 



Pitali smo ga šta nam može preporučiti da je najbolje jesti u ovom periodu. 



S obzirom da se sada ne krećemo toliko kao inače, jako je bitno ubaciti i dodatnu fizičku aktivnost kući, pa, makar to bilo samo istezanje, sklekovi ili trbušnjaci, neke jednostavnije vježbe. Samim time i ishranu moramo prilagoditi. Vlakna su u ovome slučaju poželjna, tako da unošenje namirnica poput leće, graha, pšenice i generalno žitarica su dobre, te naravno svježe voće i povrće, vitamine, može i kao smoothie varijante jer na taj način možemo unijeti više kvalitetnih svježih sastojaka.



Pričali smo s Miranom koliko mu i da li mu nedostaje kuhanje na poslu. 



S obzirom da i sada provedem po nekoliko sati u kuhinji ne nedostaje mi kuhanja, ali dinamičnost posla i ljudi koji su oko mene u toku jednog dana su ono sto najviše fali. Navikne se čovjek na zadovoljne goste. Jer najveća prednost ovog posla jeste kada imate priliku nekom popraviti dan ili mu kroz vaše jelo reći nešto o sebi.


I već dana možete gledati recepte koji nam mogu pomoći da sami postanemo vrijedni i sposobni u kuhinji.