Tom Cruise nam donosi najbolje prikaze stila 80-ih

Getty Images

Osamdesete su više nego IT ove godine. Iako uski jeans nije pao u zaborav ( mislimo i da neće ) na red je došao široki i ravno kroj – ubjedljivo. Ko je to mogao bolje nositi od Tom Cruisa?


Možemo slobodno biti inspirisani stilom Toma Cruisea tokom 80-ih, jer upravo to može biti jedna od najboljih odluka za poboljšanje vašeg izgleda. 


Glavni glumac u nekim od najvećih akcionih filmova u historiji filma (Top Gun, Misija: Nemoguće i Edge Of Tomorrow..), je počeo svoju uzlaznu karijeru nizati u 1983., u godini kada je osvojio nominaciju za Zlatni globus za svoju revolucionarnu ulogu u Risky Business-u, gdje je tada okarakterisan kao najzgodniji i najbolje obučen muškarac na svijetu. 


Njegova tadašnja elegancija i stil postala je uvjerljiva mnogima pa je postao poznat po onome što je nosio, kao što je jeans ravnih krojeva, kožne jakne, bijele majice, a sve je to bio stil koji je u ovom trenutku poželjan. 


Bijela košulja sa crnom kravatom, daje pečat posebnog izgleda, a pri tome sako koji uz sav outfit dominira. Primijetit ćete, dole je jeans. Obični jednobojni džemperi, ispod kojih se vide majice, najčešći su modni izbor ovoga glumca tada. 1986.godine ovako je izgledao i ostao zapamćen. Širi kroj odijela sa prugama - jednostavno osamdesete. Kratki šorcevi su njegov zaštitni znak bili tog ljeta, 1986.godine kada je zabilježena majica sa sportskim printom. Majstor stila, Tom Cruise, ostao je upamćen kao muška modna ikona koji su mnogi muškarci kopirali i željeli se poistovjetiti. Danas može biti uzor i inspiracija.