Gozler je novi domaći brend čiji su kvalitet i trend prepoznatljivi

PR

Prirodni materijal odlika je ovog novog fashnion brenda koji se na tržaištu pojavio i osvojio mnoga lica. Deviza mu je

Brend je inspirisan prirodom i nastoji one najljepše i unikatne dijelove iste prenijeti u svakodnevnicu savremenog čovjeka. Uzimajući u obzir činjenicu da se u svijetu godišnje proizvodi nekoliko milijardi komada plastičnih naočala, misija Gozler brenda jeste da kroz doprinos upotrebe biorazgradivih i obnovljivih materijala zaštiti okolinu ali i zdravlje korisnika.

Vođeni idejom vraćanja starih, tradicionalnih vrijednosti zanatstva, ručnog rada i upotrebe prirodnih materijala, brend Gozler nastoji na tržište donijeti  proizvode koji imaju sentimentalnu i duhovnu vrijednost.


Način izrade

Znanje i tradicija na polju zanatstva je nešto što Gozler čini sprecifičnim i samo svojim brendom. Svi okviri se rade isključivo ručnim radom, te svaki korak u procesu zahtijeva pažljivu obradu kroz 22 koraka i zadržavanje izvornog izgleda prirodnog materijala. Prirodni materijal poput drveta je živ i taktilan te iz tog razloga koristimo najfinija prirodna ulja i pčelinji vosak koji hrane drvo i zadržavaju njegove izvorne estetske i funkcionalne vrijednosti. 
Prvoklasni materijali iz prirode

Gozler u svojoj osnovnoj ponudi drvenih materijala sadrži wenge, orah i javor. Wenge se zbog svoje strukture smatra najtvrđim egzotičnim drvetom. Tamno smeđa boja daje Gozler okvirima poseban izgled. Ono što je interesantno je to da ovo drvo ima najnižu razinu oksidacije, što znači da najmanje mijenja boju. Osušeno wenge drvo ima jako dobru stabilnost.

Orah, čija smeđa boja varira od svijetle do tamne, nerijetko sadrži i valovita jezgra koja stvaraju impresivne teksture. Orah je uvijek važio za ekskluzivno drvo, te je zbog te činjenice idealan za Gozler okvire.

Javor predstavlja elegantnu vrstu drveta koje sadrži većinski svijetle boje; od bijelih pa do žutih tonova. Tekstura je ponekad nepravilna, a drvo ima izuzetno lijep izgled i svilenkast odsjaj. Ova vrsta drveta na Gozler okvirima izgleda otmjeno i profinjeno.


Savršena jasnoća

Odlike Gozler stakala (leće) su sljedeće:

- CR-39 je najveća klasa leća na tržištu

- sve sunčane leće su 100% UVA/UVB protekcija

- visoka kontrast polarizacija eliminiše oštar sjaj, ali i povećava performanse leća.


Garancija

Gozler za svoje proizvode nudi garanciju od 6 mjeseci na greške u proizvodnji i izradi materijala. Uzimajući u obzir da se jedan okvir radi od laminiranja devet drvenih furnira (listova drveta), te se podvrgava presovanju, garancija podrazumijeva odljepljivanje slojeva, deformaciju drveta kao i odvajanje pomoćnih materijala (baglame, vijci i ručice). Gozler vrši servis popravke ili, ukoliko je potrebno, zamjenu za novi model, u trajanju garancije.


Zbog svega navedenog, SNL preporuka su Gozler naočale.