Stan Smith – always iconic, now even more sustainable

Brend adidas nastavlja svoju ekološku misiju novom kolekcijom Stan Smith patika čiji je prepoznatljivi dizajn sada dobio još održivije ruho.

Kada ljubitelje brenda adidas upitate da vam opišu legendarne Stan Smith patike, odgovori su mahom isti – one su oličenje vanvremenskog dizajna sa jedinstvenom siluetom koju prepoznajete na prvi pogled. 


Do ove godine, dizajn Stan Smith patika bio je suštinski nepromjenjen još od trenutka kada je prije 50 godina ugledao svjetlost dana, ali je u januaru 2021. objavljeno da je brend adidas Originals krenuo u novu eru – eru ekološke osvješćenosti. Tako su i Stan Smith patike dobile novo ruho, a sve u cilju zaštite životne sredine i otklanjanja plastičnog otpada.


Kako bi se proslavio taj istorijski momenat, brend je za ovu sezonu dizajnirao i ljubiteljima patika predstavio potpuno noveStan Smith modele, koji su dio nove Forever kampanje.

Kada posmatrate izgled novih Stan Smith patika, on je suštinski ostao nepromjenjen. Ono što se promijenilo jeste kompozicija ovog modela koji je postao pravo platno za nove, mnogo održivije inicijative i ideje. Patike sadrže PRIMEGREEN gornjište, izrađeno od serije recikliranog materijala visokih performansi, koji sadrže čak 50% recikliranog otpada. I đonovi su izrađeni od recikliranih materijala, dok je cjelokupan dizajn inspirisan planetom Zemljom, uključujući i detalje koji se tako savršeno ističu na patici. Kako bi se dodatno naglasila održivost cijele ove nove kolekcije, svaki od modela dolazi u prepoznatljivom plavom pakovanju koje je takođe izrađeno od više od 90% recikliranog papira. 

Zbog toga se s pravom može reći da je release noveStan Smith kolekcije zapravo početak nove eco-friendly ere ove legendarne siluete.Pronađite je u svim Buzz šopovima ili naručite online.Buzz tim