Kako da vaš miris parfema traje duže

SNL

Zadovoljstvo mirisa je poput uživanja u hrani. Ali baš kao što zadovoljstvo u hrani brzo nestaje, tako i eterična ulja na našoj koži isparavaju. Iskreno se zapitajte da li više volite da mirišete na mladog romantičnog tinejdžera ili nekog djedu kojem nije do života, ili voli da miriše na paradajz sos.Ukoliko je ovo prvo vaš izbor potrudite se da se parfem na vašoj koži zadrži što duže, jer iako možda izgledate kao bog, svaka žena će obratiti pažnju na miris.


Klonite se pulsnih tački 

Skoro svi savjetuju da se parfem stavlja na dijelove tijela poput vrata, zgloba ruke, iza uha, na unutrašnjoj strana lakta, kao i na zadnjoj strani koljena jer su to najtoplije tačke na tijelu koje oslobađaju čestice parfema. Čestice se oslobađaju uz pomoć toplote i šire u prostoru. Međutim, niko vam nije napomenuo da upravo na taj način perfem sa naše kože brzo isparava i nakon nekog vremena se ni ne osjeća više. Kako biste se osigurali da parfem bude postojan i nakon ručka, za njegovo apliciranje izaberite mjesta poput zadnjeg dijela vrata ili podlaktice, kako bi se miris sporije oslobađao. Također je poželjno nanositi parfem na odjeću, kao i na donji veš. U krajnjem slučaju, ponesite rezervu u torbi. Vjerovatno ste nekada pročitali na svojoj kolekciji naljepnicu:;Držite bočicu van svjetlosti, u hladnoj prostoriji i bez promjene temperature. Ako na primjer ne ispoštujemo ovaj savjet, vremenom se toplota, vlaga i svjetlost mješaju sa česticama parfema i razbijaju glavne sastojke. Što dalje znači da parfem gubi svoju mirisnu notu i kraće traje. Zbog toga se ne preporučuje da bočica sa parfemom stoji u kupatilu, već u spavaćoj sobi. Vodite računa da je ne pomiješate sa nekom drugom bočicom, poput vodke 


Pravi odabir 

Različiti parfemi isparavaju različitom brzinom. Međutim postoje neki sastojci koji lakše i oni koji brže isparavaju. Nježni mirisi poput citrusa ili zelenih nota imaju isparljive molekule i veoma brzo nestanu sa kože. Umjesto ovih uzmite parfeme koji imaju jači miris poput onih sa mirisom šume ili smole. Ističu se oni koji u sebi sadrže mirisne note lavande, tamjana, kedara ili ćilibra koji duže ostaju na koži. Najbolje kombinacija mirisa za jednog muškarca je svakako kombinacija vanile i smole. Ovakav parfem može oslikavati muževnog i bogatog muškarca, koji zna šta želi od života. Veoma je važna i koncentracija eteričnih ulja koja se nalazi u parfemu. Nije isto kupiti toaletnu vodu koja u sebi sadrži 5% eteričnih ulja ili parfem sa 40% eteričnih ulja. Što je veća koncentracija to je miris na koži postojaniji i može se osjećati čak 12 sati. U tom slučaju, manje je više pa izbjegavajte da se okupate u parfemu jer ćete dobiti suprotan efekt. Svaki od ova tri prethodna savjeta će biti uzaludan ako ne vodite računa o svojoj koži. Isušena i ne njegovana koža će prije upijati čestice parfema i ubijati njihov miris. Savjet vam je da uzimate kreme sa većim procentom vode za hidrataciju kože i da istu nanosite svaki put posle tuširanja, a prije nanošenja parfema na kožu. Žene mnogo vole muškarce koji vode računa o sebi, jer to znači da će voditi i računa o njima. I za kraj, kao glavni asesoran, ponesite dobar sat.  

SNL/SNL