Duga kosa, novi trend i stare priče

SNL

Muškarci vole tu i tamo promijeniti svoju frizuru. Izbor frizura je velik. Nakon isprobavanja konzervativne ili jako kratke frizure, neki se muškarci odluče za dugu kosu koja donosi najveću promjenu. Postoji li koji preduvjet da bi muškarac imao dugu kosu? Kakav dojam ostavlja duga kosa, vole li je žene i koje su najbolje frizure? Dugokosi muškarci ističu se svugdje. Muškarci imaju razloge zašto puštaju kosu. Jedan vrlo pragmatičan jest izbjegavanje frizera. Kratku kosu treba redovito šišati i zahtijeva češće posjete frizeru. Međutim, dugokosi se muškarci vole isticati i imaju svoj stil. Dugokosi muškarci sigurno će biti primijećeni. U to nema sumnje.

Muškarci koji žele pustiti kosu, trebaju imati dovoljno gustu kosu i oboružati se strpljenjem – uz osobne kvalitete. Prijelazna faza osobito je teška jer tada kosa nije dovoljno duga da se može začešljati iza uha. U toj fazi frizura izgleda neobično i čovjek se može čudno osjećati. Pomoći mogu samo željezna volja i bejzbolska kapa. Muškarac mora biti smion da bi pustio kosu. Dugokosi muškarci privlače pažnju i u njih se zagledavaju i muškarci i žene. Zato je za dugu kosu potrebno imati dosta samopouzdanja. Gore smo naveli da duga kosa nije za svakog muškarca. 


Dugokosi muškarci i društvena očekivanja 


Dugokosi se muškarci ističu, i samo zbog toga mnogi u njihovu okruženju stvaraju predrasude o dugokosim muškarcima. Ovisno o muškarcu, dugokose muškarce povezuje se s buntovnicima (nemirni i ne žele se prilagoditi društvenim normama), umjetnicima (nekonvencionalni i moraju biti drukčiji), intelektualcima (neorganizirani i ne zamaraju se nebitnim stvarima poput kose), razmetljivcima (u svemu moraju privlačiti pozornost) ili ljepotanima (s nježnim ili usiljenim manirama). S čime god ih povezivali, dugokosi su muškarci tajanstveni i često se doimlju živahnima i razigranima, a neki izgledaju mlađe s dugom kosom. Više to nije slučaj. Danas dugokosi muškarci mogu biti predsjednici uprava ili najbolji menadžeri. Privlače li dugokosi muškarci žene?


Reakcije su različite. Nije teško pojmiti zašto je poseban osjećaj dirati svilenkastu dugu kosu nekog muškarca. Dok su muškarcu uvijek voljeli dugokose žene, mnogim ženama nije lako prihvatiti muškog partnera s dugom kosom. Pomisao da on ima dužu kosu od nje još nije posve prihvaćena u našoj kulturi. 


Frizure za dugokose muškarce 


Da bi frizura bila ležerna, duga kosa muškarca ne smije izgledati fenirano. Muškarci bi stoga trebali pustiti da im se kosa osuši na zraku. To će i pomoći održati kosu zdravijom. Kosu počešljajte prstima, a pojedine pramenove možete naglasiti voskom. Češalj i gel trebaju biti rezervirani za zabave i svečane prilike. Njima možete lakše napraviti ravan razdjeljak, počešljati kosu bliže vlasištu i začešljati je iza uha. Ne brinite se ako vam se ne sviđa ovaj zaglađeni stil. Razbarušena kosa također dobro pristaje uz odijelo. 


Brade i duga kosa 


 Muškarci s nježnim crtama lica vole, uz dugu kosu, pustiti i bradu. Bilo da se odlučite za trodnevnu modernu bradu ili dužu bradu, vidljivim dlačicama na licu naglasit ćete muževan izgled. Ako skupite kosu u rep na potiljku tada je poželjno imati i jaču bradu za muževniji izgled. Duga kosa može vas ometati u sportskim aktivnostima. Stavite tanku traku ili gumicu za glavu koji će držati kosu od lica ili skupite kosu gumicom u rep na potiljku. Koju god frizuru odabrali, kosu treba i ispravno njegovati. „Ležerno“ se ne smije protumačiti kao neuredan i nemaran izgled. Operite kosu dvaput sedmično u mlakoj vodi. Jednom sedmično stavite masku za kosu. Po potrebi pojačajte sjaj kose proizvodima za dodatni sjaj.