Za one koji žele: Duga i kovrdžava kosa je muški trend ove sezone

SNL

  «Sve je više modela koji se pojavljuju s dugom kosom i njihova je potražnja veća», saznali smo od Fox modne agencije koja zastupa brojne svjetski poznate muške modele. Da semo se uvjerili u to, jesmo. U posljednje vrijeme mnoga muška lica modnih brendova su upravo muškarci s dugom kosom, što nam je dodatno posvjedočilo da se duga kosa vratila na velika vrata. 


Prema Shwarzkopfu, muškarci imaju razloge zašto puštaju kosu. Jedan vrlo pragmatičan jest izbjegavanje frizera. Kratku kosu treba redovito šišati i zahtijeva češće posjete frizeru. Međutim, dugokosi se muškarci vole isticati i imaju svoj stil. Dugokosi muškarci sigurno će biti primijećeni. Oni ističu kako muškarci koji žele pustiti kosu, trebaju imati dovoljno gustu kosu i naoružati se strpljenjem – uz osobne kvalitete. Prijelazna faza osobito je teška jer tada kosa nije dovoljno duga da se može začešljati iza uha. U toj fazi frizura izgleda neobično i čovjek se može čudno osjećati. Pomoći mogu samo željezna volja i bejzbolska kapa. Muškarac mora biti smion da bi pustio kosu. Dugokosi muškarci privlače pozornost i u njih se zagledavaju i muškarci i žene. 


Zato je za dugu kosu potrebno imati dosta samopouzdanja. Duga kosa nije za svakog muškarca. Dugokosi se muškarci ističu, i samo zbog toga mnogi u njihovu okruženju stvaraju predrasude o dugokosim muškarcima. Ovisno o muškarcu, dugokose muškarce povezuje se s buntovnicima (nemirni i ne žele se prilagoditi društvenim normama), umjetnicima (nekonvencionalni i moraju biti drukčiji), intelektualcima (neorganizirani i ne zamaraju se nebitnim stvarima poput kose), razmetljivcima (u svemu moraju privlačiti pozornost) ili ljepotanima (s nježnim ili usiljenim manirama). S čime god ih povezivali, dugokosi su muškarci tajanstveni i često se doimlju živahnima i razigranima, a neki izgledaju mlađe s dugom kosom. 


Da bi frizura bila ležerna, duga kosa muškarca ne smije izgledati fenirano. Muškarci bi stoga trebali pustiti da im se kosa osuši na zraku. To će i pomoći održati kosu zdravijom. Kosu počešljajte prstima, a pojedine pramenove možete naglasiti voskom. Češalj i gel trebaju biti rezervirani za zabave i svečane prilike. Njima možete lakše napraviti ravan razdjeljak, počešljati kosu bliže vlasištu i začešljati je iza uha. Ne brinite se ako vam se ne sviđa ovaj zaglađeni stil. Razbarušena kosa također dobro pristaje uz odijelo. Muškarci s nježnim crtama lica vole, uz dugu kosu, pustiti i bradu. Bilo da se odlučite za trodnevnu modernu bradu ili dužu bradu, vidljivim dlačicama na licu naglasit ćete muževan izgled. Ako skupite kosu u rep na potiljku tada je poželjno imati i jaču bradu za muževniji izgled. Operite kosu dvaput sedmično u mlakoj vodi. Jednom sedmično trebate staviti masku za kosu.     


SNL, SHWARZKOPF, FOXAg