Biti plav, da li se muškarci farbaju, da li je to sramota?

SNL

I teza i pitanje u jednom, da li ili ne biti plav? Na sve je jednostavno odgovoriti, pa krenimo od toga. Farbajte se – zašto da ne! I ovo treba sve polako objasniti. Ukoliko ste imali nedoumice oko toga da li se farbati ili ne, ili pak da ste se čudili tome zašto je sve više plavih muškaraca oko nas, postoji za sve ovo objašnjenje. Prvo je ono da je biti plav trenutno trend iako se vuče već duži niz godina. Čak je i na našim prostorima vrijedilo mišljenje «da Brena voli plave», što je ostalo etablirano u šale i dan danas iz ovog muzičkog filma bivše Ju produkcije. 


Ako ćemo uzeti u obzir one koji su svjetskog ranga uzori mnogima, poput pjevača ili glumaca, mnogi od njih su bili ili su još plavi. Plava kosa je nešto što je davno ili jedino bilo svojstvo ženama, jer zaboga ne može biti plavušan, nego samo plavuša. Iako su čak mnogi najveći košarkaši prije više decenija bili plavušani, to je u BiH bio taboo. Međutim, kako dani i godine prolaze svaki se taboo ruši pa tako i ovaj. Možete biti plavi iako ste muškarac.


 Nije nužno biti tinejdžer. Evo primjera. Uzet ćemo činjenicu da je jedan naš slavni glumac bio godinama plav i već smo se bili na to navikli ( nije više ), ali tako glavnim gradom BiH ili u Banja Luci ili Mostaru, pa i Tuzli, vidjeli smo plave momke. Za one najsmjelije, plava boja je zaista trend jer se ne mora održavati. Međutim, nemojte se sami igrati frizera jer neće znati. Nije sramota se ofarbati ni tamo gdje profesionalci se farbaju. Da! Bilo da se radi o muškom ili ženskom frizeru, ova pustolovina može biti fenomenalna za ovo ljeto. Odnosno, za ferije ili godišnji.     


SNL/Dom Fleming