Modni trendovi za proljeće/ljeto 2016.

SNL

modni-trendovi-ss2016-naslovnaNa početku svake modne sezone, pitamo se isto: što se nosi i kako uložiti u temeljne odjevne predmete koji će nas lijepo odijevati nekoliko mjeseci. Neke od glavnih modnih trendova za proljeće/ljeto 2016. već smo imali priliku vidjeti na modnim pistama, na svjetskim sedmicama mode. Trebate da se potrudite da pronađete modni trend u 2016 godini koji vam najviše odgovara i da ga pratite. Najbolje od svega jeste da se glavni modni trendovi iz 2015 godine nastavljaju i u 2016 godini, sa dodatkom vrlo modernih sadržaja. To znači da sve komade odjeće koje ste imali prošle godine, možete kombinovati sa novim komadima odjeće.


Šorcevi srednje dužine
modni-trendovi-ss2016-01 Vjerovatno se pitate zašto baš šorc srednje dužine? Razlog je jednostavan – sa ovom dužinom šorca nikada nećete pogriješiti nebitno za koju priliku riješite da ga obučete. Ovakav šorc će vam se odlično slagati i uz košulje sa kratkim i dugim rukavima, ali i uz jaknice i cardigan džempere. Što se tiče obuće, sasvim će biti dovoljne jednostavne bijele patike ili mokasinke.


Cvijetni print
modni-trendovi-ss2016-02 Prije nego se odlučite za odjevne predmete sa cvijetnim printom imajte na umu da odjevna kombinacija mora biti decentna i što jednostavnija. Nikako ne koristitie cvijetni print od glave do pete. Košulja je uvijek najsigurnija varijanta, a lako je možete kombinovati sa jednobojnom majicom (ili čak i ne morate da nosite majicu ispod) i farmericama, pa čak i već pomenutim šorcom srednje dužine.


Ležerne pantalonemodni-trendovi-ss2016-03 Ove sezone je definitivno bitno da se u garderobi koju nosite osjećate. Upravo zato, kada prilike dozvoljavaju, uže farmerice i pantalone zamijenite onim širim, ležernijim. One će vašoj kombinaciji dati sasvim drugačiji ton bilo da ih nosite u sportskoj ili elegantnijoj varijanti.Majice sa kragnom
modni-trendovi-ss2016-04 iječ je o najelegantnijoj varijanti majice, ako je uopšte moguće da majica bude elegantna, pa bi jedan takav model obavezno trebalo da imate u ormaru. I ona se savršeno kombinuje sa ostatkom garderobe, tako da ćete bez mnogo muke izgledati elegantno. Ovakva majica je dobra za one prilike koje nisu sasvim formalne, ali ipak zahtjevaju malo “ozbiljniji” izgled, a u njoj ćete se osjećati jako udobno i prijatno.Funkcionalne torbe
modni-trendovi-ss2016-05 Ceker torbe, ruksaci i barel torbe su najbolje opcije torbi za predstojeću i bilo koju drugu sezonu. Ukoliko planirate da tek kupite novu torbu dobro upamtite ova dva zlatna pravila:

  • Kupi torbu koja odgovara tvom lifestyle – kožna ceker torba je bezvremenska, ali neće vam odgovarati ukoliko većinu vremena provodite u patikama i trenirci.
  • Ključ je u boji – pri kupovini torbe prednost dajte crnoj, braon i sivoj boji, jer će ove boje odgovarati većini vaše garderobe. Torbe sa jarkim bojama i printevima neka vam budu drugi izbor.


Klasični asesoari
modni-trendovi-ss2016-06 Na samom kraju liste obaveznih modnih trendova svakako se mora naći i dobar asesoar. On je također zaslužan za vaš efektan izgled, te svoje odjevne kombinacije obavezno “obogatite” kvalitetnim ručnim satom ili dobrim parom naočala za sunce. Ako volite i želite da se još više istaknete u masi, onda su za vas pravi izbor upadljivi šeširi, lančići ili narukvice.