Kad možete nositi trodijelno odijelo

SNL

Jednostavan odgovor na ovo stoljetno pitanje jeste, kad god vi to poželite. Ali za svaki slučaj, pričat ćemo sada više na ovu temu....

Kada pričamo o trodijelnom odjelu, ono će vam uvijek donijeti formalnost vašem izgledu, što će većinu odvući da se odluče za dvodijelno odjelo. Većina dizajnera i modni eksperta će vam reći da puna ili trodijelna odijela samo oblačite na veoma formalnim događajima, kao što su gale večeri.

............................

No, iako nam eksperti to kažu da bi trebali tako postupati sa trodijelnim ili punim odjelom, uvijek postoje alternative koje se mogu izvući, bez obzira na formalnost događaja. Da li znate šta je najbolji dio kod trodijelnih ili punih odjela? Pogledajte malo bolje, i vidjet ćete da svako takvo odijelo donosi iluziju muskularnosti, iako možda niste u najboljem izdanju što se tiče tijela, ovo će vam odjelo dati prednost da tako izgledate. Te pored toga, čuvat će vam košulju da ne pobjegne preko kaiša i dat će vašem izgledu eleganciju ( kao i svako odjelo, naravno). Pa sad najveće pitanje jeste, kad je trodijelno odijelo najbolje nositi? To zavisi od dvije stvari: prva jeste kakav je dresscode za manifestaciju ili događaj i druga bitna stavka, koliko ste sigurni u sebe. Ne kažemo da morate nositi puno odjelo kad idete planinariti, ali ga možete komotno obući kad idete na vjenčanje ili kad imate poslovni sastanak. Na kraju krajeva, sve se svodi na vaš nivo komfornosti, jer nema ništa gore vidjeti nekog ko je nesiguran u ono što obuče. Te zbog toga, ako planirate da oblačite puna odjela, upamtite da je uvijek bolje malo da pretjerate sa vašom garderobom nego da vas je potpuno briga za tim.