Imati svoje odijelo, Custom Made Koncept – Prevent Labs Showroom

SNL, Selver Fajković

Najbolje odijelo je ono koje najbolje pristaje figuri, a takvo je teško pronaći. Iz tog razloga mnogi se odlućuju na custom made koncept koji vam nudi Prevent tim u svom showroomu Prevent Labs.

Pored perfektnog kroja, sa custom made ponudom svako može kreirati i personalizirati svoje odijelo uz odabir tkanine, boja, uzoraka i dobiti stručnu pomoć Preventovih dizajnera i kontruktora. Uz njihovu ćete pomoć odabrati model odijela, tkaninu iz koje će se izraditi, te sve detalje koji će se naći na odijelu.


Usluga šivanja po mjeri se znaći odvija u nekoliko faza, a prva faza je ona gdje odlazite u Prevent Labs u centru Sarajeva i gdje birate i kreirate svoje odijelo. Nakon odabira i dogovora konstruktor uzima precizne mjere za odijelo. 


Nakon prve faze, odijelo se šalje u fabriku Prevent Travnik i tamo slijedi izrada kroja. Uzimajući u obzir mjere i želje klijenta, formira se personalizirani kroj uz pomoć programskog alata OPTITEX. Nakon formiranja krojnih slika slijedi mašinsko krojenje, te se odijelo šije i finalizira. U fabrici Prevent Travnik radi oko 400 ljudi, a posebna pažnja se vodi o svakom custom made odijelu, jer se ono ne radi serijski, već svako odijelo posebno odrađuje na najmodernijoj opremi koja daje maksimalnu preciznost pri krojenju i izradi odjeće.  Nakon 15-tak dana odijelo spremno za predavanje u ruke. Evo kako to sve izgeda.Potrebno je uzeti mjere da bi imali odgovarajući kroj i izgledali otmjeno i profinjeno. Sve ovo radimo upravo iradi mjera našeg tijela jer samo tako ćemo najbolje znati da nam takvo odijelo najbolje pristaje. Profesionalci će znati kako odrediti ostale stvari, a na vama je da se brinete i da pažljivo samo izaberete platno koje želite. Budite u trendu i izaberite ono koje se nosi ove sezone. 
Pored dizajnera koji će se pobrinuti da svaki komad platna na odijelu bude pažljivo odabran, skrojen i sašiven, vi ćete imati uvijek posljednju riječ. Moguće  su prepravke, a taj dio probanja našeg odijela nazivamo fiting.