Izaberite sunčane naočale prema obliku lica

SNL

Odabir sunčanih naočala nije tako jednostavan kako se čini. Naravno ako želite da vam stoje kako treba. Osim osobnih preferencija kod naočala (boja, izgled, cijena…), trebalo bi obratiti pozornost i na svoj izgled. Odnosno na oblik glave, boju puti i kose, frizuru, stil odijevanja… Mi smo odlučili da vam damo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izaberete savršene naočale za vaš oblik lica. Postoje neka pravila koja morate pratiti ako želite da odaberete dobar model.Okruglo lice


suncane-naocale-prema-obliku-lica-01Ko ih nosi: Kanye West, Tom Cruise 

Obratite pažnju: Ako imate okruglo lice avijatorke ili neke druge naočale koje imaju kocakste ramove sa jačim uglovima će najviše odgovarati vašem licu.

 


Ovalno lice


suncane-naocale-prema-obliku-lica-02Ko ih nosi: Ryan Gosling, Jude Law 

Obratite pažnju: Za ovalno lice je potrebno da okvir vaših naočala bude širok koliko i lice, a oblik nije toliko bitan, mada se preporučuje da to budu naočale sa okruglim staklima.

 


Kockasto lice


suncane-naocale-prema-obliku-lica-04Ko ih nosi: David Beckham, Jake Gyllenhaal 

Obratite pažnju: Za ovakav tip lica, kockaste naočare sa blagim zakrivljenima će biti savršene. Izbegavajte naočare koje imaju jake geometrijske linije i uglove, trudite se da one budu zaobljene i da uglovi budu tupi i blagi.

 


Srcasto lice


suncane-naocale-prema-obliku-lica-05Ko ih nosi: Johnny Depp, Justin Timberlake 

Obratite pažnju: Oni koji imaju lice u obliku srca treba da potraže zaobljene naočale sa jakim i oštrim uglovima. Ovakav tip naočala će se najbolje uklopiti sa proporcijama vašeg lica.

 


Lice u obliku dijamanta


suncane-naocale-prema-obliku-lica-06Ko ih nosi: Kiefer Sutherland 

Obratite pažnju: Svaki oblik naočala odgovara ovom tipu lica. Samo se trudite da izbijegavate ekstreme, tj. previše kockaste ili okrugle naočare.

 


Trouglasto lice


suncane-naocale-prema-obliku-lica-07Ko ih nosi: Matt Damon 

Obratite pažnju: Naočale sa jakim i debelim okvirom koji nosi manja i obla stakla bit će najbolja opcija za ovaj tip lica. Ovakve naočale će se savršeno uklopiti sa crtama vašeg lica.