Sedam boja koje ćemo nositi ove sezone

SNL

Prvo da jednu stvar odmah raščistimo, ne trebate da se obazirete previše na boje koje nosite. Niko vas neće na osnovu toga osuđivati.

Pored ovoga, ako odlučite da se držite zlatnog pravila, da oblačite svijetle boje kad je ljeto a tamne boje zimi, onda bez brige samo. Dodavanjem bilo koje druge boje vašoj garderobi će dati osvježenje vašem svakodnevnom izgledu. „ Odabirom boje s kojom niste tako samopouzdani (kao na primjer crna, plava, siva i bijela) ,najlakše je da se bazirate na jedan komad odjeće i oko toga da gradite ostatak vašeg izgleda“ naglasio je dizajner River Islanda Matt Braun.

                                             ....................................... 

Niste neki fan hlača sa širokih nogavica i mislite isto tako da trenerke trebaju samo da se nose u teretani? Onda nek vam ton i nijansa bude najveći trik da osvježite vašu garderobu. A u nastavku vam govorio o sedam boja koje će vam trebati ove sezone. 

Tamno narandžasta  
Sjajilo i šljokice su označile prošlogodišnju sezonu, zato ove sve što ne sija je odlična odluka za vaš ormar za ovu sezonu.  Za ovu sezonu su modni dizajneri odabrali nijanse bakra i tamno narandžaste tonove u  koje su od glave do pete oblačili svoje modele kako bi dali „glasnu“ poruku na ovogodišnjim pistama da se ova boja nosi.
Kako je nositi ? 
Izaberite ili tonove boja iz 1970-tih ili stil 1970-tih, nikad ne uzimajte sve odjednom. Boja bakra i tamno narandžasti tonovi, kako su modni eksperti rekli de je trend, vi nemojte sami u to srljati. Radije je kombinirajte sa nijansama plave, crne, sive i bijele. 

Zelena 
Zelena je drugi odabir neutralne boje za svakog muškarca kad im je dosta crnih i plavih tonova.  Ova sezona će se bazirati na zemaljsku zelenu boju, te vojničku tamnu zelenu.  „ Zelena boja je toliko upletena u ovu sezonu, da bi pomislili da je od donešena od dizajnera whatsappa“ , izjava je Chris Hobbsa , stilskog poznavaoca.  
Kako je nositi ? 
„Khaki hlače su najčešće najbolje kombinovane sa suhim tonovima sive i krem bijele, te se može isto tako da se spaja debelim džemperima u tim tonovima.  Dodavanjem zelenkastog kaputa ili čak torbe u tom tonu će pojačati vaš stil, a da se pri tome ne izdvajate previše iz mase. 

Boja vina 
Kako se bliže zimski dani, tako muška modna industrija preuzima tonove vina, uzimajući boje kao što su „Merlot“ „Shiraz“ i „Burgundy“, kako bi stavili toplinu i tonove ljubičaste i crvene boje u našu garderobu.
Kako je nositi ? 
Sve u normalnim mjerama, naravno. Ove nijanse boja bi se samo trebale nositi uz tamno plave i crne tonove, pa čak možda i uz sive. 

Bijela 
Iako se Kanye i dalje žali kako je isključen iz modne industrije na svome Twitteru, njegova marka Yezzy, koja koristi inače tonove i boje kao sto su bež, krem bijela, kameno bijela i bijela (naravno) , je bila primijećena na čitavoj ovogodišnjoj zima - kolekciji.
Kako je nositi ?  
Ove nijanse se slažu sa svime, do ulične modne industrije do modnih pisti. Što znači da ih svako može da nosi na pravilan način.  

Boja senfa 
Kao i što je sama namirnica, gledajte ovu nijansu kao dobar dodatak vašem ormaru. Ova nijansa se vraća uveliko zahvaljujući dizajnerima u modnoj industriji koji su odlučili da se vrate u 1970-te, i tako ih učinivši da se mogu nositi čak i u 2017.  Boja senfa se slaže sa poprilično velikim spektrom boja. Kako je i ona sama samo tamnija verzija žute nijanse, može vam poslužiti da osvijetlite vaš stil bez nekog pretjeranog naglašavanja.
Kako je nositi? 
Pošto ova boja nije u spektru primarnih boja, dovoljno je jaka da podigne vaše neutralne boje. 

Jewel tonovi  
Svijetleći tonovi su glavni što se tiče disko sezone, ali ove sezone vraćaju se u malo drukčijem stilu jer ih vidimo i na bomberkama i drugim odjevnim predmetima.
Kako je nositi ?  
Inače  ide uz zelenkastu boju, ali ako niste tako opušteni što se tiče naglašavanja ovih tonova onda možete da kombinujete sitnice poput kaiša, malih detalja na majicama itd.. 

Smeđa 
Smeđu boju smo uvijek viđali na cipelama i kaiševima, ali ove sezone ona se vraća u punom sjaju. Nakon ovogodišnje ljetne sezone, gdje su se nosili većinom svijetli tonovi, u ovoj sezoni prelazimo na mekane tonove.
Kako je nositi? 
Da bi izveli najbolji izgled gdje nosite samo smeđe tonove, morate da budete veoma sigurni u sebe.   Kremasti tonovi, svijete sive i ostale neutralne boje su najsigurniji odabir što se tiče kombinovanja sa smeđim nijansama.