Tajne i savjeti muške depilacije i brijanja

SNL

Brojni trendovi doveli su do nekih stilskih, ali i promjena koje se tiču njege muškaraca. Čini se da su muškarci više nego ikad počeli da brinu o sebi, da brinu o svojoj koži, kosi i da gledaju da što više i skoro uvijek izgledaju najbolje što mogu.

U svemu tome, našla se i opcija uklanjanja neželjenih dlačica sa raznih delova tijela, ali je i to dalje odluka jednih, dok drugi osuđuju i ističu kako to nije OK. Bilo kako bilo, ukoliko si među onima koji depiliraju veći dio svog tijela, nebitno da li je to brijanjem, depiliranjem ili nekom vrstom epilacije laserske, trebalo bi da znaš nešto o svakom od ovih načina, šta je za, a šta protiv, kao i neke savjete koji će ti mnogo pomoći.


Depilacija 

Depilacija se obično obavlja voskom. Razne su vrste, od toplih, preko hladnih, traka sa voskom i tako dalje. Odlična strana ovakvog otklanjanja dlačica sa tijela jeste dug efekt, čak i do šest nedelja one ne izrastaju, jer budu iščupane iz korijena, te i kada rastu, onda su slabije i manje primjetljive što je još jedna od boljih strana. Lošije strane ovakvog načina jeste što rijetko koji dio tijela možeš sam da tretiraš, kao i to da dosta boli. 


Savjeti 

Dan prije same depilacije, dobro je kožu tretirati nekim pilingom, kako bi se sasvim iščistile sve pore i uklonile mrtve ćelije sa nje. Koža koja se tretira bilo kojom vrstom voska mora da bude potpuno čista, bez ikakvog preparata na sebi, samo je bitno da bude čista i sasvim suha. Kako bi bol bila manja, možeš da nekim trimerom skratiš dlačice na otprilike pola centimetra, jer će više boljeti ukoliko su duže od toga. Vosak se uvijek povlači u smjeru suprotnom od rasta dlake i to u jednom potezu. Ukoliko ti se koža zacrveni, uzmi čist peškir, natopi hladnom vodom i stavi kao oblogu. Nekih 24 časa nakon tretmana trebalo bi da izbjegavaš odlazak u teretanu, nanošenje preparata koji sadrže alkohol i uopšte nečega šta ne umiruje kožu, vrele kupke, pa čak i seks, jer sve to izaziva veliku reakciju i iritaciju. 


Brijanje 

Ovdje već imaju dvije različite opcije. Brijanje brijačima i žiletima, uz upotrebu nekih krema namenjenih za kožu, koje se koriste i za bradu ili nanošenje depilacionih krema. Efekti su slični, s tim što nakon depilacione kreme nešto sporije rastu nove dlačice, kao i da je nanošenje i uklanjanje takve kreme brže i bezbjednije, od korištenja žileta. Ovo su u suštini bezbolni i brzi metodi, ali velika je mana što već nakon nekoliko dana postupak mora da se ponovi kako bi koža bila čista i lijepog izgleda. Osim toga, kreme za depilaciju kod nekoga izazivaju reakcije na koži, zbog čega ih je potrebno prvo malo ispitati. 


Savjeti 

Nikada nemoj sam da briješ djelove kože koje teško dohvataš, jer je velika mogućnost da to nećeš uraditi kako treba ili ćeš se posjeći ako je žilet u pitanju. Najbolje je ovako neželjene dlačice uklanjati dok si pod tušem, jer je koža tada mekanija, kao i dlaka, pa se lakše i brže skidaju.