Niko ne voli bore - Kako da se muškarci posvete licu?

SNLNjega se ne može suštinski mijenjati od mjeseca do mjeseca, to je svakako razumljivo, međutim, postoje neke stvari koje u određenom vremenskom periodu, pa i u određenim mjesecima bi trebalo da vam budu prioriteti. Poslije novogodišnjih odluka i rezolucija koje su upućene na brojne uspjehe i poduhvate, donosimo vam rezolucije koje bi trebalo da se tiču njege kože . Zimski period je manje zahtjevan od ljetnjeg. Sve što je potrebno da svojoj koži pružite jeste kvalitetna hidratacija koju ćete uspjeti da dobijete uz neke hidratantne gelove i sapune za umivanje, te hidratantne kreme koje će u potpunosti nahraniti vašu kožu. Međutim, to nije ono čemu treba jedino pridavati značaja, već u ovom periodu koža zahtjeva još jednu vrstu njege, a to je nanošenje kreme sa faktorom koji štiti od UV zraka. Januar je mjesec kada su sunčevi zraci veoma jaki, a osim toga odbijaju se od površine snijega, zbog čega je koži potrebna jača zaštita, a posebno ukoliko negdje odlazite na zimovanje i skijanje. 


Februar nema po čemu da se razlikuje od prvog mjeseca u godini. S obzirom na to da je vrijeme uglavnom isto, da nastavljaju hladni dani i niske temperature istim tempom, onda i njega kože ostaje ista, nepromijenjena, jedino što savjetujemo jeste da u ovom mjesecu ljubavi odaberete neki zavodljivi, parfem po kojem će vas pripadnice ljepšeg pola uvijek pamtiti.

 Tokom marta se priča već polako mijenja. Dolaze sve topliji dani, mada se suštinski smjenjuju hladniji i topliji dani, a proljeće dolazi. S obzirom na brojne klimatske promjene koje se događaju u ovom periodu, i sama koža umije burno da reaguje, pa se često pojavljuju mitiseri, crvenilo, jer je nekada teško naći balans u načinu na koji se njeguje. Zbog toga je bitno da svoju kožu redovno čistite blažim tonicima i pilinzima, koji će učiniti da sve nečistoće koje se zavuku duboko u pore budu otklonjene, te tako možete da spriječite izlazak svih tih propratnih proljećnih simptoma. U aprilu je već sve lakše, vrijeme je toplije, ljepše, mijenjamo sve ono što nosimo svakodnevno, ali mijenjamo i način na koji kožu njegujemo. Ukoliko ste koristili nešto jače proizvode za čišćenje kože tokom zime, te kreme koje hidriraju u velikoj mjeri, sve to može polako da se obustavlja. Ovo je period kada treba koristiti sapune i gelove za umivanje koji su blage, kao i kreme, koje hidriraju, ali ne maste kožu, jer će tokom toplijih dana i lučenje sebuma biti pojačano, pa vam pretjerani sjaj nikako nije potreban. Već sljedećeg mjeseca samo nastavite rutinu koju ste stekli i vidjeli da uspijeva tokom aprila. Baš zbog toga, ovo je period da se pozabavite malo svojim stilom, te da promijenite dešavanja na svojoj glavi. 


Maj je odlično vreme da promijenite svoju frizuru, te da ljeto dočekate u jednom novom, ruhu koje još niko nije vidio. Iako u junu kreću odmori, bitno je razmišljati o svojoj koži u velikoj mjeri, ali ovog puta i zbog samog zdravlja. Recite jedno veliko ne sunčanju koje nije dobro po vašu kožu, te se sklonite od sunca u periodu kada ono najjače grije i zrači, a ujedno zaštitite kožu kremama sa što većim faktorima kako ne bi došlo do opekotina i bolova koji umiju veoma da pokvare ljetnje dane. Zapamtite da koža sve upamti, te u jednom trenutku počne da naplaćuje ceh.   


SNL