Muškarci trebaju da izbjegavaju čupati obrve u ženski oblik

SNLDolazimo do još jedne veoma nezgodne teme. Kada se spomene čupanje dlaka ili neka vrsta depilacije 80% muškaraca će skočiti i reći:„Halo, dlake imaju pravi muškarci“. U neku ruku se slažemo sa vama – dlake jesu „muško“ obelježje, ali ipak, pretjerane dlake mogu dosta da naruše muški izgled. Brijanje prepona i pazuha je postalo normalno i veliki broj muškaraca to radi, ali sada se postavlja pitanje obrva. 


Da li muškarci treba da čupaju obrve? 

Žene su poznate po svom sređivanju obrva, dok muškarcima to ne pada na pamet. Međutim, ako imate guste i dlakave obrve, možda je bolje da razmislite o ovoj opciji. Mi vam ne govorimo da čupate obrve kao žena i da pravite od njih tanke linije. Mi vam savjetujemo da ih samo uredite ako je to potrebno. Ako vam se obrve spajaju, obavezno počupajte sredinu i razdvojite ih. 

Niko ne želi da bude u vezi sa muškarcem koji ima orla po sred čela. Također, ako su vam obrve dlakavijeg tipa, samo ih definišite blagim čupanjem, jer ćete u protivnom izgledati kao da imate dva mala gnijezda na glavi. Dakle muškarci, naš odgovor je – da, treba te ih čupati, ali samo da uklonite neprivlačnu dlakavu sredinu koja ih spaja i da ih malo dotjerate.

 Izbjegavajte pravljenje tankih i ženskastih obrva!   SNL/GettyImages