5 kozmetičkih preparata koje ne upotrebljavate, a trebali bi

SNL

njega-lica-nalovnaProšlo je vrijeme kada su muškarcima pojam njege i uljepšavanja bili samo brijanje, tuširanje i parfemi. Savremeni muškarac sve više koristi razne kozmetičke preparate radi zaštite, njege i čišćenja tijela. Na tržište svakodnevno dolaze novi preparati za njegu lica i tijela za oba spola. Sa finansijskog aspekta potrošnja kozmetičkih preparata za muškarce raste iz godine u godinu. To se, prije svega, odnosi na preparate za brijanje, preparate koji se koriste prije i poslije brijanja, brijače i žilete, sapune i kupke, dezodoranse, preparate za njegu kože i preparate za njegu kose. Korištenjem kvalitetnih i odgovarajućih kozmetičkih proizvoda moguće je vratiti vrijeme nekoliko godina unazad. Samo je potrebno obratiti pažnju na proizvode koje bi inače ignorisali, a koji nam mogu pomoći na izgledamo najbolje što možemo, bez da provodimo sate ispred ogledala. Mi vam preporučujemo par kozmetičkih proizvoda koje bi svaki muškarac poslije tridesete godine života trebao da koristi. nocnakrema 


Noćne kreme imaju ulogu u oporavku i vlaženju oštećene kože. Shodno tome proizvođači su ih učinili otpornijima i bogatijima hranjivim sastojcima kao što su alfa hidroksi kiseline, retinol i vitamin C. Dokazano je da naša koža može reagirati različito na dnevnu i noćnu kremu s obzirom na dob dana. Zato se preporučuje izbjegavanje kreme za dan prije spavanja. Glavni razlog za to je da tokom noći nećemo trebati više zaštitu od sunca. Osim toga, to će se pokazati štetnim jer će blokirati glavne sastojke krema za noć, pa će naša koža biti osjetljiva na svjetlo i sunce. Tokom noći koža se usredotočuje na oporavak i hidratizaciju i zato je noćna krema usredotočena na te funkcije.

 SNL preporučuje: Baxter of California Night Cream AHA, dostupna na Niven and Joshuaproizvodi_njega_02


Alternativni proizvodi


proizvodi_njega_03sprejzakosuodmorskesoli

 


Morska sol pomaže unaprijediti teksturu kose, pogotovo ako imate valovitu kosu ili tanku dlaku. U morskoj soli, uz natrijev hlorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalija, magnezija i mangana, stoga će učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu. Kao što i samo ime govori, sprej je kombinacija slane vode i hemikalija koje štite našu kosu, a daje nam izgled kao da smo cijelo jutro hvatali valove, a ne tramvaj za posao. Za najbolji rezultat, pošpricajte sprej na mokru kosu, stilizujte i tek onda osušite. 

SNL preporučuje: Man Made No 1 Texture Salt Spray, dostupno na manmadelondon.comproizvodi_njega_04


Alternativni proizvodi


proizvodi_njega_05antiageingkrema Koža oko očiju je veoma osjetljiva, pa godine smijanja i kikotanja se na ovom području urezuju brže nego bilo gdje drugdje. Ne možete se osloniti na to da će hidratantna krema poništiti nanijetu štetu. Iako, obične kreme nisu samo nedovoljne, nego nam mogu uzrokovati natečenost u području oko očiju, da ćemo izgledati kao da nismo spavali cijelu noć. 

SNL preporučuje: Clinique for Men Anti-Age Eye Cream, dostupno na clinique.co.uk   proizvodi_njega_06


Alternativni proizvodi


proizvodi_njega_07leaveinregenerator Veliki su izgledi da koristite regenerator pogrešno. Muškarci koji imaju zdravu kosu trebali bi izbjegavati korištenje regeneratora, jer ubrzava da se vaša kosa masti jako brzo. Stoga, najbolje je da regenerator koji se ispire zamijenite regeneratorom koji ostaje na vašoj kosi. [quote]Ne samo da će ojačati vašu kosu nego u sebi sadrži zaštiti faktor koji će štiti vašu kosu od sunca[/quote] Nanesite ga na kosu dok je još uvijek mokra i jednostavno zaboravite na njega. 

SNL preporučuje: Men-U SLIC Smooth Leave-In Conditioner, dostupno na mankind.co.uk   proizvodi_njega_08


Alternativni proizvodi


proizvodi_njega_09dezodoransbez mirisat Svaki muškarac bi trebao imati svoj zaštiti miris. Ona vrsta mirisa koja godinama ostaje u sjećanju čak i kad se veza ili brak raspadne. Nešto poput vremenske mašine koja vas vraća u najintimnije trenutke zajedničkog života. Ali, to vam se neće desiti sve dok se razni mirisi bore na vama. Zato je važno da upotrebljavate dezodorans bez mirisa. Prvo zaustavite znojenje, a onda nanesite svoj omiljeni miris.

 SNL preporučuje: Menscience Advanced Deodorant, dostupno na mankind.co.ukproizvodi_njega_10


Alternativni proizvodi


proizvodi_njega_11