Hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom

SNL

hidratantne-kreme-spf-08Štetnost sunčanih zraka je najveći uzrok za prerano starenje kože, nastanak bora i depigmentaciju. UVB zrake koje daju preplanuli ten odgovorne su za površinska oštećenja i opekline i podjednako su štetne kao i UVA zrake koje su odgovorne za prerano starenje kože te alergije na sunce. Obzirom da je sunce zbog oštećenja ozonskog omotača svake godine sve jače i jače, svako od nas će posegnuti za sredstvom koji ima široki spektar zaštite. Ako ste odlučili ljeto provesti u hladu, zaštićeni šeširom i sunčanim naočalama to nije dovoljno. Sam šešir ima deklarirani SPF 8, a hlad ne sprječava prodor štetnih UVA zraka. Stručnjaci za njegu kože preporučuju najmanje SPF 30 kojim se blokira oko 97 posto UVB zraka. Ukoliko želite spriječiti prerano starenje kože, ali i njeno oštećenje uzrokovano UV zrakama, predlažemo da u nastavku pogledate našu preporuku hidratantnih krema sa zaštitnim faktorom. Aveeno Protect + losion za hidratacijuhidratantne-kreme-spf-02


Najjednostavniji za pronaći: Ova krema je idealna kako za njegu lica tako i za cijelo tijelo. Ovaj losion bez ulja koristi fino usitnjen Avena Sativ, poznatiji kao zobene pahuljice – dugo poznati sastojk koji se koristi pri njezi suhe i osjetljive kože. Prirodno dobiven beta-glukan u zobi pomaže da se na površini kože stvori tanki zaštiti sloj koji zadržava vlažnost naše kože.

SPF: 50 Aktivni sastojci: Avobenzone, Homosalate, Octisalate, Octocrylene, Oxybenzone Grama: 85 Cijena: 6$
Cerave AM Facial Moisturizing Lotion

hidratantne-kreme-spf-03


Idealna za one koji ne vole miris kreme: “Ja sam pravi muškarac kada je u pitanju stavljanja bilo kakvih krema na lice, generalno ne volim osjećaj bilo kakvig losiona na koži. Nakon mnogih pokušaja i pogrešaka, pronašao sam ovaj losion, koji mi se ustvari i sviđa. Nema onaj masan osjećaj na koži i nema nikakvog mirisa, tako da ga mogu nositi svaki dan.” – Dr. Scott Dunbar

SPF: 50 Aktivni sastojci: Homosalate, Octinoxate, Octocrylene, Zinc Oxide Grama: 85 Cijena: 15$
Kiehl’s Ultra Facial Moisturizer


hidratantne-kreme-spf-04


Najčešći izbor: Kiehls, brend sa njuroškom adresom, onovan je 1851. godine, a namijenjen je prvenstveno za muškarce i njihovu njegu lica. No, njihov Ultra Facial losion je unisex i nudi bolju njegu lica i zaštitu od sunca. Sastojci poput skvalena, botaničkog lipida koji obnavlja kožu i vraća joj prirodnu ravnotežu vlage, dok Octinoxate upija štetne UVB zrake i spriječava opekotine od sunca.

SPF: 30 Aktivni sastojci: Octinoxate Grama: 250 Cijena: 45$
Supergoop! Everyday Sunscreen with Cellular Response


hidratantne-kreme-spf-05


Idealna za djecu: Ovaj losion bez ulja je proizvod relativno novog brenda na tržištu sa adresom u Texasu. Za relativno kratko vrijeme postao je omljen među novopečanim roditeljima, koji gar ado biraju kako za sebe tako i za svoju djecu. Beta-glukan pomaže da spriječi gubitak vlažnosti vaše kože, a prirodnim ekstraktima citrusa i bosiljka prikriva neugodan miris koji inače prati kreme s UV zaštitom.

SPF: 50 Aktivni sastojci: Homosalate, Octinoxate, Octisalate, Avobenzone Grama: 71 Cijena: 19$
La Roche-Posay Anthelios Aox Daily Antioxidant Serum

hidratantne-kreme-spf-06


Idealna za bore: Na bazi baicalina, vitamin Cg i vitamin E, La Roche Posay Anthelios Aox serum poboljšava izgled finih linija, tamnih mrlja i ranog starenja kože uzrokovanih sunce, a sve to dok vam štiti kožu od UVA i UVB zraka. Može se primjenjivati sam ili u kombinaciji sa drugim kremam, izbor je vaš.

SPF: 50 Aktivni sastojci: Avobenzone, Homosalate, Octisalate, Octocrylene, Oxybenzone Grama: 30 Cijena: 43$
Paula’s Choice PC4Men Daytime Protect Moisturizer


hidratantne-kreme-spf-07Idealna za osjetljivu kožu: Bez suvišnih boja i mirisa, ova lagana krema je idealna za sve tipove muške kože, uključujući i one sa aknama i velikim porama. Koža odlično upija ovu kremu i što je najbolje ne ostavlja nikakav sjaj.

SPF: 30 Aktivni sastojci: Oxybenzone, Avobenzone, Octocrylene, Homosalate Grama: 60 Cijena: 24$