Ovo su najseksipilniji Porschei svih vremena

Getty Images

Gledajući vintage filmove, barem za one koji se užive u to vrijeme, znaju da je ovo auto neizbježno u svim scenama. Bez obzira koliko i kako stoji pored prelijepe djevojke, njegovu seksipilnost ne može preteći. Znamo šta se pitate! Da, auto može biti sexi!

911 CARRERA RS
Mnogi 911 Carreru RS (Rennsport) smatraju najklasičnijim 911 modelom. Svjetlost dana je ugledao 1973. godine, a u odnosu na standardnog 911 S imao je jači motor, ojačan ovjes, stražnji spoiler, veće kočione diskove i šire stražnje gume. Baš zbog većine tih dodataka, ovaj je model tako privlačan.911 3.2 CARRERA
Nakon što je osigurana budućnost Porschea, njemački proizvođač je 1984. godine predstavio nasljednika uspješne SC serije. Novi model je ujedno, po prvi put nakon 1977. godine, koristio naziv Carrera te je predstavio i novu seksi liniju samog automobila.718 RS 60 SPYDERJedan od uspješnijih Porscheovih trkaćih automobila je bez sumnje 718 koji je osim odličnih performansi privlačio i poglede svojim izgledom. Ovaj model koji predstavlja daljnji razvoj modela 550A je već u prvom nastupu, RS60 je odnio pobjedu na 12 sati Sebringa.


908Još jedan od ponosnih Porscheovih trkaćih automobila je model 908 koji je doživio tri različite verzije. I dok su i spyder i kompakt verzije privlačne, seksipilom se daleko više istaknula osnovna i prva verzija – zatvoreni coupe koji je bio pravi ljepotan na stazi.


356 SPEEDSTERSportski coupe je svijetlost dana ugledao krajem 40-tih, ali je njegova najzanimljivija varijanta svjetlost dana ugledala gotovo 20 godina kasnije. Ovaj kabriolet je osvajao kako izgledom tako i moćnim i snažnim motorom.


930 TURBOIako nosi naziv 930, ovaj je model bio prvi 911 pokretan turbo motorom. Kada se pojavio na sceni 1975. godine odmah je osvojio svojim sportskim izgledom, a posebno je dominirao tržištem u Americi.