Kako se obući za različite treninge u teretani

SNL

odjeca-za-teretanu-naslovna1 Znati kako se obući nije samo važno kada su formalne prilike u pitanju, potrebno je i znati kako se prikladno obući i za svakodnevne aktivnosti, posebno za teretanu. Ako ste redovni u teretani onda znate da je najbolje svako malo mijenjati rutinu vježbanja, a to znači mijenjanje odjeće u kojoj vježbate. Ako dodate cardio ili yougu svojoj rutini onda će vam biti potrebno što udobnija i komotnija odjeća. Odjeća za vježbanje mora biti udobna, komotna i prilagođena tjelesnoj aktivnosti ili klimatskim uvjetima. Vježbajte u onom u čemu se dobro osjećate, s time da je pamuk najbolji izbor jer propušta znoj i prozračan je, a svakako pokušavajte izbjegavati sintetiku jer u njoj koža ne diše, pa možete dobiti alergijske reakcije. U nastavku vam donosimo par preporuka šta obući za određenu vrstu treninga.Vježbanje s tegovima
odjeca-za-teretanu-01 Ukoliko je program treninga zasnovan na tegovima, prije svega je bitno da šorc bude pristojne dužine, da ne biste razmišljali da li previše pokazujete nogu kada radite trbušnjake ili ste na benču. Potom se odlučite za šorc suptilnog dezena, sa više džepova i prijatnog materijala. Što se tiče patika, ne trebaju vam patike za trčanje. U stvari najbolji izbor su tkane, tehničke košarkaške patike koje su lakše, sofisticiranije i pružaju vrhunsku podršku kada dižete tegova i vozite sobni bicikl.
Cardio trening
odjeca-za-teretanu-02Ukoliko radite cardio trening, velika je vjerovatnoća da će vam se pokreti tijela ponavljati jedan određen dio vremena. Kako vrijeme odmiče osjećat ćete da su vam ruke i noge teže, pa je zbog toga veoma važno da je odjeća koju nosite što lagana i prozračna.
Yoga
odjeca-za-teretanu-03 Na sreću sviju, kada je yoga u pitanju odjeća koja je idealna za ovu vrstu rekreacije ne razlikuje se ništa od onoga što bi nosili po kući u slobodno vrijeme. Lagani šorc i potkušulja je sve što će vam biti potrebno.Gimnastika
odjeca-za-teretanu-04 Spritanje, skakanje, sklekovi – poenta gimnastike i jeste u tome da koristite svoju tjelesnu težinu kako bi postigli željene rezultate. Za ovaksu vrstu rekreacije najbolji izbor odjeće je što prozračniji sa mogućnošću upijanja znoja.