Kako do perfektnih trbušnjaka

SNL

Stomak je najčešći dio tijela koji pravi najveće probleme kada je u pitanju mršavljenje i stvaranje mišića. Nevažno da li spadaš u onu mršavu grupu ljudi, ili pak puniju, kod većine je stomak taj koji izaziva nesavršen izgled, a dobro je poznato da su trbušnjaci najljepši detalj na svakom muškarcu zbog kojeg izgleda lijepo i privlačno. Većina navodi da je upravo najteže skinuti masne naslage sa stomaka, da se one najsporije tope, a u suštini, nije teško njih istopiti, već učiniti da trbušni mišići budu vidljivi. Samo vježbe nikada nisu dovoljno, pa se predlaže kombinacije redukovane, zdrave ishrane i vježbi koje pogađaju stomačnu regiju. Ali, samo trbušnjaci, na primjer, nisu dovoljni da se ovi mišići definišu i vide, jer je potrebna kombinacija vježbi koje utječu kako na gornji, tako i na donji stomak, te bočne mišiće. Postoji jedan kratak program vježbi uz koji ćeš sasvim sigurno brzo i relativno lako dobiti rezultate o kojima već dugo maštaš, a s obzirom na to da se ljeto bliži, on će biti najbolji put do izvajanih stomačnih mišića koje možeš ponosno da pokazuješ na svom odmoru, nekoj plaži dok uživaš. 


Obrnuti trbušnjaci 

Trbušnjaci su inače dobri za stomak, jer su vježba koja je za njih najklasičnija, za nju se zna oduvijek. Međutim, oni ne utječu na razvijanje i definisanje svih stomačnih mišića. Zato su obrnuti trbušnjaci dobar prijedlog, ali ne oni koje radiš tako što legneš na stomak i odižeš glavu od poda, već je potrebno da legneš na leđa, te podigneš koljena tako da budu iznad kukova, a potkoljenica paralelno sa podom. Onda spušta noge ka podu, tako da ih ispravljaš, bez dodirivanja podloge na kojoj si, i vraćaj u prvobitni položaj. Uradi 20 ponavljanja u jednoj seriji. Odmah nakon ove, prelaziš na sljedeću vježbu. 


Sklopke 

Ova vježba je nešto napornija, ali je zato najbolja za gornje stomačne mišiće. Lezi na podlogu, a onda u isto vrijeme podiži noge i ruke u zrak, tako da se u najvišoj tački prsti nogu i ruku dodirnu. Kao i kod prošle, i ovu vježbu uradi u 20 ponavljanja.      


 SNL/SNL