Samo tri vježbe za jake noge

SNLNe bi trebalo da dozvoliš da ti neko iz okruženja ili neka djevojka, što je najgori slučaj, primjete i kažu kako umiješ da vodiš računa o svom izgledu do pola. Ako se pitaš kako to do pola, odgovor je jednostavan, sav napor i trud u teretani ulažeš kako bi razvio i definisao mišiće stomaka, ruku, leđa, dok zadnju ložu i noge sasvim zanemaruješ, a onda dobijaš kontra efekt, jer sve što si postigao u krajnjem rezultatu izgleda često čak i smješno, osim ukoliko nešto tvoje noge sakriva. zato je potrebno da ujedno vježbaš i taj dio tijela, ravnopravno kao i ostale, a evo i vježbi koje će ti biti najbolji savezniciu toj namjeri. 


Nordijski pregib 

Ovo je definitivno jedna od najtežih vježbi za noge i za nju će ti biti potrebna dobra fizička spremnost. Međutim, ukoliko si neko ko duže trenira, izvodit ćeš je bez problema. Ključ je u zadržavanju u određenom položaju kao i teretu koji ti drži noge. Taj teret može biti nešto šta ćeš staviti na svoje listove ili osoba koja će te držati za njih. Sjedi na pod, a onda stani na koljena. Dok ti neko drži noge za listove i ne dozvoljava da se izdignu, polako licem prema podu padaj, malo se zadrži u tom položaju, a onda naglo kreni prema podu i dočekaj se rukama skroz do poda. Povrati se u prvobitni položaj i radi vježbu onoliko puta koliko ti snaga dozvoljava, ali bi trebalo da je uradiš u 4 serije prosečno po treningu.


Mrtvo dizanje 

Za ovu vježbu će ti biti potrebna šipka sa teretom, odnosno dodatim tegovima. Uzmi u ruke šipku i podiži je dok se sasvim ne ispraviš, pa se vraćaj ka podu, dok ti gornji dio tijela ne bude paralelan sa njim. Malo se u tom položaju zaustavi, nekih 3 do 4 sekunde, a onda se ponovo ispravi. Mrtvo dizanje za zadnju ložu je po treningu potrebno da radiš u 12 ponavljanja otprilike, ako i prošla vježba u 4 serije. 


Nožna ekstenzija na kosoj klup

Kao i prethodne, i ovu vježbu radi u 10 do 12 ponavljanja, kroz 4 serije po treningu. Nije ni potrebno govoriti o tome da je ovo jedna od najomiljenijih vježbi onih koji vode računa o tome da i njihove noge budu sklopljene od dobro definisanih mišića. Dok na stomaku ležiš na kosoj klupi, između stopala uzmi manji teg, te ona podiži noge savijajući ih u koljenima dok ne formiraš ugao od nekih 90 stepeni i vraćaj ih u prvobitni položaj.