Brend Hipstar Atelier

SNL


Hipstar Atelier je novi domaći modni brend  koji se može pohvaliti svojom odvažnošću i smjelošću. Dizajneri ovog  brenda inspiraciju su pronašli u popularnom filmu V for Vendetta koji nosi snažne poruke.
Hipstar je brend  za hrabre i urbane žene i muškarce koji znaju što traže od mode. Dizajniran je sa stavom za one koji ne mare za mišljenje drugih. 


 Prva kolekcija pod nazivom "To die with a reason, or to live with none'' nosi duh mladalačkog bunta i hrabrosti. Crna boja je dominantna i ona predstavlja moć, misteriju i formalnost. Kolekcija posjeduje elemente punk i grunge stila u kombinaciji sa hispterskom subkulturom.
U modelima je izražen minimalizam a motivi brenda su ruže, naočale, brkovi i svi detalji koji se vezuju za pojam ‘underground trendy‘ odnosno hipstere. 


..............................................

 


Naziv brenda Hipstar povezuje cijelu priču i koncepciju, inspirisan hipsterima koji žele da naglase svoju autentičnog i svoju različitost u odnosu na uobičajenu i uniformisanu masu. Sa druge strane pojam ''Star'' odnosno zvijezda nosi poruku da  smo svi mi zvijezde ali da bi sijali  važno je da smo drugačiji, da smo svoji i unikatni.


Hipstar nudi mnogo različitih proizvoda kao što su majice, kačketi, ženski body, maske za lice, te u skorije vrijeme planiraju uvesti  dukserice, jakne i torbe. 


 


Svaka slijedeća kolekcija, svaki slijedeći koncept će biti nastavak prethodnog i svaki proizvod čini dio velike priče. Hipstar tek piše svoje prve stranice, kao relativno mlad brend već pomjera granice, a glavni cilj  je stvoriti kolekcije koje će mladi ljudi vrlo rado nositi. Spoj grafičkog  i modnog dizajna daje kompletu cjelinu a dizajnerski dvojac Edi Šipka i Irfan Šito  kroz svoj kreativni rad  javnosti će  prezentirani nove i unikatne odjevne komade. 


SNL/Hipstar/Selver Fajković