Tommy Hilfiger kolekcija za jesen/zimu 2016

SNL

tommy Hilfinger snl 4Tommy Hilfiger živi američki san. Tommy Hilfiger je svima nekako blizak; barem jednom se na policama ormara poznatih našla odjeća s njegovim prepoznatljivim logotipom u obliku trobojne zastave. Svaki ozbiljan razgovor o američkoj modi bio bi nepotpun da se ne spomene Tommy Hilfiger. On je fundamentalni dio američke popularne scene, utjelovljenje amerikanizacije odjeće, kulture, života, dio američkog mozaika kao što su to Frank Sinatra i palačinke s javorovim sirupom. Netko je jednom rekao da, kada čuje njegovo ime, vidi plavo, crveno i bijelo, boje njegove modne marke i većine odjevnih predmeta te Hilfigerov konstantni hommage američkoj zastavi. Amerika je, uostalom, bila i ostala jedina istinska inspiracija za 63-godišnjeg modnog dizajnera i utemeljitelja jedne od najameričkijih modnih kuća. “Ovo je sjajna zemlja. 

Ovdje se nalazi Hollywood, većina muzičkog biznisa, ovdje se stvaraju zvijezde koje oduševljavaju cijeli svijet. Puno je toga što Sjedinjene Američke Države čini epicentrom popularne kulture”, kaže Hilfiger. Tu je i američki san, dodaje, koji danas dolazi s dodatkom. “Ljudi i danas vjeruju u američki san, iako je on danas globalni san. Svi ga žele okusiti, ali danas ne moraju nužno biti ovdje da bi ga ostvarili. Svoj simpatični patriotizam Hilfiger je vrlo vješto pretočio u, ako ne idealiziranu, onda romantiziranu verziju američkog života, koji je među prvima sažeo u stilu odijevanja poznatom kao “preppy”. Izraz dolazi kao skraćenica riječi “prepa-ratory”, koja se pak odnosi na privatni univerziteti i sve što dolazi s njima - zlatnu mladež, vitke plavuše, sportske talente i opet taj američki san koji se u preppy-supkulturi obećava ostvariti. Hilfigerova odjeća tradicionalno je američka i nonšalantna, u skladu s karakterom onih kojima obiteljski pedigre omogućava nonšalantnost. 

Zato je i u ovoj novoj kolekciji američki šarm vješto prisutan i za predstojeće hladnije doba, gdje god se vi nalazili. Ponovo boje, ponovo slavni denim, ponovo savršeni oblici i ponovo za sve – i nju i njega. Zato je ova kolekcija osvanula u foto booku kao inspiracija jednog modernog, užurbanog života koje se dešavaju , ne samo tamo na Zapadu, već i ovdje u našoj zemlji. tommy Hilfinger snl 3tommy Hilfinger snl 5tommy Hilfinger snl 2tommy Hilfinger snl 1     

SNL/TH