Sinovi Jamesa Hunta dizajnirali jakne u spomen na oca

SNL

SHOT_03-133_RGB (1)James Simon Wallis Hunt je bio bivši britanski vozač Formule 1 i prvak iz 1976. godine. Nakon što se povukao iz F1 postao je medijski komentator i poduzetnik. Karijeru je započeo sa auto utrkama nakon čega je napredovao do Formule 3. Zbog raznih situacija na stazi prepunih akcije zaradio je nadimak "Hunt shunt". Od 1973. takmičio se u Formuli 1 vozeći bolid March 731 za tim Hesketh Racing. Nastupao je još za timove McLarena i Wolf Racinga. Nakon odlaska iz aktivnog učešća u auto-moto sportu, obavljao je ulogu komentatora utrka F1 za britanski BBC. Bio je poznat po svom znanju, smislu za humor i kritikama vozača koji se, po njegovom mišljenju, nisu dovoljno trudili, što mu je donijelo mnogo novih fanova. Umro je od srčanog udara u dobi od 45 godina. 29. januara 2014. godine izabran je u Kuću slavnih motosporta. Njegovi sinovi Freddie i Tom Hunt, su odlučili ove godine nastaviti spomen na oca tako što će zajedno sa modnom markom Belstaff, dizajnirati jakne Formule 1 koje će nositi ime njihovog oca. Objavljene su i fotografije kako izgledaju prvi primjerci jakni koji podsjećaju na one koje je za svog života nosio James Hunt. SHOT_08-238_RGB-488x684James-Hunt-x-Belstaff-JH-tokyo-blouson-man-black-1SHOT_08-040_RGB-488x684James-Hunt-x-Belstaff-JH-monaco-jacket-man-blackSHOT_04-055_RGB-488x684James-Hunt-x-Belstaff-archer-jh-blouson-man-brown


Da se James Hunt ne zaboravi, prisjetimo se još jednom:

  1. Ostao je u sjećanju po kratkim i nevjerojatnim odgovorima medijima na postavljena pitanja. Sir Stirling Mossu, koji je vodio prijenos utrke za američki ABC, na postavljeno pitanje: “I dalje si ekstremno brz – kako to uspijevaš?”, James je odmah odgovorio: “Imam velika jaja!” Na pitanje kakvo značenje za njega ima pobjeda na VN Velike Britanije 1976: “Devet bodova, 20 000 dolara i mnogo sreće”, prije nego je dodao: “Mogu uzeti ovu cigaretu od tebe?” A o njegovim planovima nakon osvajanja svjetskog prvenstva? Tipično Huntovski: “Vjerojatno ću se napiti…”


  1. James je imao jednu od glavnih uloga u “McLaren Tooned” crtićima iz 2013. godine. Glas njegovom liku dao je njegov sin Tom. U crtiću se prikazuje dvostruki život Jamesa kao tajnog agenta, koji vozi McLaren F1 automobil sa katapultirajućim sjedalom.


  1. Potpuno nenajavljeno, u njegovom stilu, odustao je od utrkivanja u F1 nakon nekonkurentnog vikenda u Monaku 1979. Objavio je umirovljenje 13 dana kasnije koje je odmah stupilo na snagu. Kao zamjena stigao je Keke Rosberg.


  1. Nakon njegove smrti, ispalo je da je James sačuvao neka novčana sredstva kako bi njegovi najbliži prijatelji uživali u posljednjem, nezaboravnom tulumu. Naveo je čak specifične instrukcije i naputke kako bi osigurao da svi dođu ležerno odjeveni i da se sjajno zabave!


  1. Kada je imao 11 godina, James je naučio voziti svoje prvo vozilo – traktor. Lokalni farmer mu je pokazao osnove kada je bio na odmoru s obitelji u Walesu.


  1. Njegova kaciga je bila potpuno crna s tri jednostavne crte (crvene, plave i žute). One su predstavljale boje njegove škole (internata) – Wellington College, Berkshire.


  1. Želja za utrkivanjem javila mu se kada je otišao gledati prijatelja na stazu u Northamptonshireu koji se natjecao u Mini clubman utrkama. Vratio se kući roditeljima i rekao: “Želim biti vozač utrka i postati svjetski prvak.”