Najutjecajniji instagrameri svih vremena

SNL

U posljednjih nekoliko godina, društvene mreže su postale mjesto na kojima može brzo da se dostigne čak i zavidna popularnost, ali još bitnije od toga, postale su jedno od mjesta na kojima može da se ostvari velika zarada.

  Posebno se tu ističe Instagram kao mreža na kojoj utjecajni ljudi, takozvani instagrameri i influenseri, ostvaruju veliku finansijsku dobit reklamirajući neke svoje ili tuđe proizvode, odnosno, nudeći usluge reklamiranja na svojim profilima. Budući da veliki broj ljudi prati njihov rad i svaku njihovu objavu, ovo je najbolje mjesto za marketing u savremenom svijetu. I dok cifra određuje koliki ko novac zarađuje, ovo su ti koji ostvaruju nevjerovatne zarade. 

LeBron James 
Većina nas LeBron Jamesa  poznaje kao američkog košarkaša koji je jedan od najboljih košarkaša današnjice. Osim  ovog sporta u kojem je njegov uspjeh veoma poznat, ostvaruje velike uspjehe i na drugim poljima. Sa nešto više od 33 miliona pratilaca na Instagramu, Lebron dobija oko 120 hiljada dolara po samo jednoj objavi. 

Ronaldo 
Ovaj portugalski fudbaler poznat je svima nama, odnosno bilo kome, bez obzira koji je dio svijeta u pitanju. Trenutno igra za Real Madrid, a osim kao dobar sportista i fudbaler, jedan je od muškaraca čijem se stilu mnogi dive. Često je i ime koje ispunjava tabloidnu štampu, ali ga očigledno sve to gura ga tome da je jedan od najuticajnijih influensera na svijetu, pa tako sa svojih 113 miliona pratilaca, uzima oko 400 hiljada dolara po samo jednoj objavi.