"Kids"u kolekciji Nove generacije buntovnika

SNL

Na frižideru mi je stajalo pismo okačeno magnetom. Pisalo je da su «dva razloga zašto sam trebao pogledati film davnih dana, prvenstveno zato jer je 1995. kada je film snimljen bio kontroverzan film o mladeži u Americi. Nije da se stvar u međuvremenu promijenila, ali tu dolazimo do drugog razloga, tada smo i mi bili mlađi i mogli smo osjetiti veću povezanost sa filmom, a da ne pričamo kako je ta tema tada bila puno zanimljivija!” Buntovnik (ne)jasnih namjera Djeca koja (ne)misle  Šta bi ti uradio, negoli pogledao i zaključio da film govori o teenagerima u New Yorku i njihovom odrastanju uz popratne sadržaje poput alkohola, droge i sexa. Rock'n roll, reklo bi se - šta ima loše u tome? Da, ali ovo su stvarno djeca. 

Priča prati mrskog „junaka“ Tellya kojemu je cilj razdjevičiti što više djevojčica. Jennie je cura koja je samo jednom spavala s dečkom, taj dečko je Telly. I ko za vraga, od svih izabrala je trulu jabuku, jer dečko ima AIDS.

Sada sam ja ostavio pismo na frižideru u kojem piše da su zahvaljujući ovom filmu dizajneri Jonathan Anderson i Larry Clark stvorili kolekciju naziva Novi buntovnici -naš miris! Bunt kroz odjeću Bunt kroz odjeću[/caption] Prema izjavi ovog dvojca, ideja je bila pokazati da ovakvoh života ima još i da djeca postaju svoji buntovnici sami sa sobom, onda kada ih niko ne gleda i žele da ostanu svoja i sebi vjerna. Mišljenja su da ova, naizgled, nevjerojatno kreativna priča pruža izravan pogled i bez predrasuda, u kojoj je svaki predmet u interakciji jedni s drugim i jedinstven u jednini. 


Foto: JA&JC