Džentlmenski dizajneri i džepne maramice iz ruku Lynx Blacka

SNL

Mnogi muškarci nisu teški sljedbenici mode - Oni jednostavno znaju što mi se sviđa. Pokušavaju ostati moderni, jednostavani, dobro njegovani, i prije svega, uspješno zapaženi u drugom svjetlu – ne mora to biti strogo stilskom, više bi se reklo poslovnom. 


Međutim, oni nikada ne podcjenjuju stil! Jedan naš facebook prijatelj , skoro, iz svakog posta govori da čovjek umire ali stil ostaje vječan! S’toga, možemo nastaviti tvrdeći da ovi popularni muškarci ipak nikada neće podcijenjeniti muški stil. Makar to bio mali detalj pažnje koji definira individualnost.


Možda manje zapažen na modnoj sceni u Americi, ali popularan u Evropi, naročito u Italiji (ironije zbog njeg. američkog identiteta) Craig Hendry, vlasnik je male tvornice muškog donjeg veša (druga ironija) u srcu West Yorkshire. Mjesto početka pričeStari dijelovi tvornice Stari dijelovi tvornice[/caption] Priča je davno počela tako što je pronašao staru tvornicu veša koju je otkupio za malu lovu i na istim popravljenim pogonima krenuo stvarati remek djela. A nedavno je Craig sa dvojicom kolega, Anthonyem Finneyem i Benom Hudsonom, odvažio se i krenuo u svijet dizajna muških džepnih maramica.  Džentlmenske džepne maramice Džentlmenske džepne maramice[/caption] Uzimao je rijetke komade tekstila po koje je znao ići i na najduže evropske destinacije da bi zadovoljio svoje ukuse. Izgleda da mu je to uspjelo, jer ,kako znaju reći, posao im cvjeta! Rade ručno i samo onoliko koliko narudžbe zahtijevaju. Mnogo je pomoćnih šnajderica, a ljubav prema ovom poslu ih bezuslovno veže, da budu pravi tim, a tvrde da je to zato što cijenjenje svog rada, drugima pruža zadovoljstvo da taj rad posjeduju. Na sebe su zajedno privukli pažnju i postali miljenici evropskih dizajnera. Naslovili su ih džentlmenskim modnim dizajnerima, a mi smo dobili fotografije da to i pokažemo. 


Foto: LB,SNL