Ima šest godina i preko 500 000 sljedbenika na Instagramu

SNL

On ima samo šest godina, i već ga smatraju zvijezdom društvenih mreža. Kako i ne bi bio kada Alonso Mateo , koji nam dolazi iz Laguna Beacha u Californiji, trenutno ima preko 500 000 fanova na Instagramu. Mateo redovno oduševljava svojim kombinacijama koje uključuju isključivo najskuplje dizajnerske komade, kao i neizbježne fotografije s iPhoneom ispred ogledala. Mnogi modni kritičari, kao i svjetki pozmate jetset zvijezde hvale ga na svakom koraku, spominjajući i prepričavajući njegove outfite. Modni magazine se ne odvajaju od ovog dječaka. Sve se desilo kada su 2013.godine na profilu ovog mališe, Chris Brown i Beyoncé napisali Ikona stila. Odmah poslije toga, lajkovi i komentari su se u nedogled nizali. Ima šest godina i preko 500 000 sljedbenika na Instagramu 3Ima šest godina i preko 500 000 sljedbenika na Instagramu 1 Za sve je kriva njegova majka Luisa Fernanda Espinosa , koja je po vokaciji novinarka i piše za modne časopise, postavivši psot prve fotografije. Odjedno su svi znali ko je Mateo i svi modni kritičari jedostavno su zavoljeli ovo dijete. Odmah su ga okarakterisali kao neko ko se rodio da bude maneken, stilista ili modni dizajner. Da stvar bude još zanimljivija, Alonso sam sebi bira odjeću, a na kritike da odgaja sina da bude materijalist, Luisa odgovara:


To je predrasuda. Kad idemo u shopping, on si sam bira odjeću i ako želi iste mokasine kao i otac, zašto ih ne bi dobio? Uvijek je drag i pristojan dečko.


Danas Mateo uživa u svojoj slavi, a pojedini su sigurni da će tako za dugo ostati, prvenstveno, kako su tadašnji kritičari istakli, jer nije dijete poznatog već je društveni feneomen kojeg svijet voli.  


 (FOTO: Instagram)