U koje džempere da uložimo u ovu sezonu?

SNL

Nekako nam uvijek jesenje vremenske promjene dođu nenadano, preko noći, pa ni ne uspjemo da se organizujemo i promijenimo ormar na vrijeme. Vjerovatno si i sam prethodnih dana malo jurcao kroz svoju sobu, ormare, kako bi pronašao što topliju garderobu da bi mogao da se osjećaš udobno i komforno kada izađeš iz svog stana.

Sve to upućuje da je krajnje vrijeme da se pripremiš za hladne dane, ne samo jesenje, već i zimske, jer brzo će sve to. A šta je bolje da se nosi od trendi, toplih džempera? Evo koji su ti potrebni za naredni period, da pored udobnosti imaš i odličan izgled.


Klasični džemperi sa okruglim izrezom oko vrata su nezaobilazni ove sezone, kao i uvijek uostalom, ali trebalo bi da biraš one sa nekim radom na sebi, a ne klot džempere. Iako jednobojni, možda čak crn ili siv, kada ima po sebi neki od radova pletenja, onda to djeluje kao odličan modni detalj. 

Nakon njih, ono što ćemo vjerovatno svi voljeti ove jeseni, a posebno zime, jesu oversized džemperi koji si definitivno jedni od najtoplijih, u njima je kretanje sasvim lako, a definitivno su odjevni komad koji je i te kako atraktivan u posljednjih nekoliko sezona. Sve to čini da već sada možeš da odeš i pronađeš negdje pravi model za sebe, naravno, ako vodiš računa o tome da uvijek u svom izgledu imaš i nešto što je veoma moderno.

 

Dok ima mnogo onih koji vole samo klasične odjevne komade, sa druge strane, tu je veliki broj muškaraca koji bježi od potpune jednostavnosti. Ukoliko pripadaš toj drugoj grupi, koja ipak voli da malo zakomplikuje stvari, rješenje u zimskim danima su sasvim sigurno dezeni. Uz tamnije boje koje se najčešće nose, zimske jakne i kapute, džemperi za zanimljivim dezenima na sebi biće pravi pogodak. Nikako ne zaobilazi rolke ni ove sezone. Uz sasvim elegantne, formalne kombinacije, pa sve do onih najopuštenijih, ovo je odjevni komad u kojem ćeš uvijek izgleda perfektno. Sa odijelom, pantalonama i kaputom, uz kožnu jaknu, pa čak i ispod košulje ukoliko se radi o tanjoj rolci, definitivno ćeš imati višenamjenski komad koji uvijek doprinosi lijepom izgledu.