Koja prirodna sredstva mogu pomoći u boljem rastu brade?

SNL

Ricinusovo ulje se kao samostalan preparat primjenjuje nanošenjem na čistu kožu lica odnosno na bradu, i laganim utrljavanjem se osigura njegovo dobro apsorbovanje sve do dubljih slojeva kože...

Ricinusovo ulje se kao samostalan preparat primjenjuje nanošenjem na čistu kožu lica odnosno na bradu, i laganim utrljavanjem se osigura njegovo dobro apsorbovanje sve do dubljih slojeva kože tačnije do samog folikula dlake; najbolje je da se pomenuti postupak obavlja uvečer prije spavanja, a da se ulje ujutru ispere mlakom vodom i nekim blagim sapunom. Vrijeme trajanja terapijske primjene ulja od ricinusa je individualno, ali po pravilu traje oko 3-6 sedmica (i ponavlja se svakoga dana tj večeri), odnosno dok brada ne postane vidljivo gušća i kvalitetnija; nakon toga se primjena ricinusovog ulja može smanjiti na jedan tretman na svakih 7 dana, da bi se održali postignuti efekti. 

Hrana bogata vitaminima B grupe – kako je prethodno napomenuto, vitamini su veoma važni kako za spoljnu (u vidu ulja, maski, krema), tako i za unutrašnju primjenu odnosno uvođenjem u ishranu onih namirnica koje sadrže dovoljne količine ovih neophodnih mikroelemenata – vitamin. B7 se nalazi u velikim količinama u koštunjavom voću (orasi; indijski orasi) kao i u žumancetu kokošjeg jajeta; vitamin B9 se nalazi u zelenom povrću; integralnim žitaricama (najbolje je žitarice koristiti u ishrani zajedno sa njihovom „ljuskom“, jer je ona najbogatija vitaminima i mineralnim materijama) i koštunjavom voću; vitamini B3 i B5 se nalaze u mlijeku; ribi (sardina; tunjevina); crvenom mesu (prije svega junetini i teletini).
Uvođenjem spomenutih namirnica u ishranu, poboljšava se opšte zdravlje organizma, a uz dodatak hrane bogate vitaminima A, C, E poboljšava se i kvalitet kože i dlake, pa se samim tim sprječava nepoželjni gubitak dlaka, a ubrzava njihov rast i poboljšava kvalitet i gustina kosmatih dijelova. Pored toga, prirodnih preparata, od velike koristi za rast dlake i poboljšanje gustine brade kod muškaraca mogu da budu i upotreba prirodnih maski i tonika na bazi ulja od eukaliptusa; preparata od aloa vere; kao i upotreba djevičanskog maslinovog ulja; kokosovog ulja; ulja od koprive; ali i drugih biljnih ulja koja blagotvorno djeluju na kožu i kosmate dijelove tijela.