Trend za jesen/zimu 2015/16.: Džemper sa grafičkim printom

SNL

Predstavljanje modnih trendova za sezonu jesen/zimu 2015/16. godine odavno je počelo, ali jedan odjevni komad konstantno svima nama privlači pažnju, a to je džemper sa grafičkim printom. Nije samo da se nama u redakciji sviđa, nego ga dizajneri i brendovi ove godine stavljaju u prvi plan. U ponudi imamo razne printove i uzorke, od geometrijskih cik-cak uzoraka pa sve do širokih pruga. U nastavku vam predstavljamo na koji način ih možete nositi ove sezone. 


Ovako to izgleda na modnim pistama


dzemperiprintuzorak01 

Kada je o kolekcijama poznatih dizajnera i brendova riječ, modele džempera sa grafičkim printovima u svoje kolekcije uvrstili su brendovi Kenzo i Alexander Wang, koji su ovaj odjevni komad nazvali “it” komadom u narednih nekoliko godina. Čelnici brenda Christopher Shannon su ove modele džempera na svojoj reviji predstavili u kombinaciji sa plastičnim torbama, dok je brend John Smedley predstavio modele rolki sa različitim grafičkim printovima.Pruge upečatljivih boja

dzemperiprintuzorak02Ključni detalji, barem kada je o printovima riječ, ove jeseni su pruge upečatljivih boja, koje su u sklopu svojih kolekcija predstavili kreativni direktori modnih kuća Fendi, John Smedley i Tommy Hilfiger.

Geometrijski print

dzemperiprintuzorak03

Cik-cak i printovi sa šestougaonim detaljima su više vaš stil, onda razmislite o kupovini džempera ili kardigana sa ovim printom modnih brendova Brioni, Christipher Kane i Saint Laurent.

Leopard print

dzemperiprintuzorak04

Za one malo hrabrije muškarce, dizajneri su u okviru svojih kolekcija predstavili i modele džempera sa leopard printom.Ovi džemperi žele pozornost, stoga, kombinujte ih sa klasičnim jednobojnim hlačama ili različitim modelima jeansa. Ali upamtite, izbjegavajte da bilo koji odjevni predmet u kombnaciji sa ovom vrstom džempera bude jednobojan. Najbolje je da sve u kombinaciji sa ovakvim džemperima bude neutralnih boja, kako bi sam uzorak na džemperu došao do izražava.

dzemperiprintuzorak05dzemperiprintuzorak06