Ne postoji taj koji nije jednom u životu nosio ovaj oblik naočala. Avijatičarski oblik nosi određenu dozu ozbiljnosti sa sobom i daje utisak profisionalnosti..

Ovaj oblik naočala se smatra da stoji svima, odnosno svakom obliku lica. Bilo da imate ovalno, okruglo, četvrtasto ili srcoliko lice nećete pogriješiti. Iako se smatra da ovaj oblik najbolje stoji ovalnom, mislimo da će lijepo stajati na svakom. Za one koji robuju ovom obliku naočala, našli smo najbolje.Ray-Ban Aviator Evolve


Cijena 320 KM


Posebno pristaju onima koji ih žele nositi radi trenda jer ovaj novi model je jedan od najtraženijih koji se nalazi na tržištu, kada je u pitanju ova robna marka. Metal u svojoj prirodnoj boji posebno naglašava minimalizam koji će se na kraju istaći od vega ostalog. Podsjećati na džentlmene iz sedamdesetih neprevaziđeni je hit, zato se naoružajte na ove naočala u koliko ne znate gdje investirati. 
Tomas Maier TM0003S


Cijena 340 KM


Ukoliko želite osjetiti starog Hollywoodskog glamura, to možete upravo sa ovim naočalama. Radi se o obliku koji će odgovarati svim oblicima lica radi same avijatičarske konstrukcije. Tonovi smeđe boje odgovarat će u svakom pogledu, a naročito ukoliko na sebi nosite casual stil. Randolph Sportsman


Cijena 335 KM


Brend je prepoznatljiv po crnoj okolici koja odgovara posebno onima koji vole vožnju, pa čak onu na motorima. Prvenstveno je ovaj brend je bio namjenjen za upravo ljubitelje dvotočkaša ali je tokom godina se razvio u brend koji su željeli i muškarci ali i žene.