Šta dodati u pivo za još bolji ukus?

SNL

pivo koktelŠa je bolje od hladnog piva dok ljeto ide ka svom zenitu? Vjerovatno dva hladna piva. A možda i hladno pivo sa dodatkom omiljenog soka. Zvuči vam čudno? Možda neće ako probate. Pivo zaista možete kombinovati sa nečim a da nije rakija. Iako će neko možda reći da ne treba skrnaviti pivo i dodavati mu bilo šta, mi ćemo vam predložiti šta da dodate u svoje omiljeno piće i dobijete još bolji ukus. 


Pivo + sok Njemci, pravi ljubitelji piva piju ga gotovo po ceo dan. I jedna od njihovih tajni jeste da dodaju limunadu i naprave Radler. Odnos piva i limunade je 50:50. I ovo je super osvežavajuće piće. Pivo sa malim procentom alkohola i piva sa voćnim ukusom su odlična za ovu varijantu dodavanja soka, a sem limunade možete se osmjeliti i probati nešto sa grejpom ili pomorandžom. pivo koktel


Pivo + gazirani sok 


Ovo je kao Radler samo sa više mehurića. U Italiji možete pronaći Diesel piće, kombinaciju točenog piva i kole, dok je na Kubi popularno The Bull, svjetlo pivo sa đumbirom. 


Pivo + ljuti umak 

Za ovo ste sigurno čuli, Meskiko je poznat po svojim „koktelima“ piva i ljutih umaka. Jedno od najpoznatijih se zove Michelada i koktel je u stvari napravljen od piva i umaka od salse. 


Pivo + (kratki) alkohol 


Sem rakije, koja kad se miješa sa pivom nastane tzv. podmornica (koje svakako ne preporučujemo usred ljeta), u pivo možete dodati i šampanjac ili margarite. A belgijska pšenična piva možete kombinovati sa Aperol Spritzem. Zvuči zanimljivo. 


Pivo + pivo 


Popularni nazivi su The Snakebite i Black and Tan ali kako god ga zvali, probajte pivo i pivo. Mješajte različite vrste piva i dobit ćete dobar rezultat. Ovo su samo neki od prijedloga koji su do sada oprobani u svetu. Možda vi nađete novi recept za novo omiljeno piće.     


SNL