Uz ove trikove postanite bolji kuhar

SNL

trikovi-za-kuhinju-naslovna Iako se smatra da su žene te koje bolje prave ručak, najbolji svijetski kuhari su muškarci, što znači da mi možemo i te kako da spremimo dobre i ukusne obroke. Mi smo odlučili da vam predstavimo 10 kuhinjskih trikova koji će od vas napraviti najboljeg kuhara u kući.

Bolje cijeđenje limuna

Prije nego što limun ubacite u cijediljku, stavite ga na tvrdu podlogu i pritisnite ga rukom. Rolajte limun po podlozi i vršite konstantan pritisak na njega. Tako ćete pokidati membrane u njemu i na taj način dobiti više limunovog soka.

Ohladite vino na šmekerski način

Prije nego što servirate vino, ubacite u čašu nekoliko zamrznutih grozdova. Tako ćete ohladiti vino i dati mu šmekerski izgled.

Ogulite đumbir za sekundu

Jednostavno uzmite kašiku i njenom ivicom vucite po đumbiru. Vidjet ćete da ćete ga očistiti za tili čas.

Jaja u rerni

Ako želite da skuhate veliki broj jaja, onda vam je mnogo lakše da to uradite pomoću rerne. Ubacite jaja i rernu zagrijte na 160 stepeni i ostavite ih da se kuhaju 15 minuta.

Grilovana riba sa limunom

Kada pečete ribu u rerni ili na roštilju, obavezno na rešetke stavite kolutiće limuna. To će spriječiti da se riba lijepi i dat će ribi mnogo bolji ukus.

Kipeća voda

Jednostavno stavite drvenu kašiku na šerpu i voda neće moći da proključa preko nje i da iskipi.

Zaleđeni sladoled

Sigurno i vas nervira kada izvadite sladoled iz zamrzivača, a on bude zaleđen i tvrd kao kamen. Da bi ste to spriječili, jednostavno ubacite kutiju sladoleda u plastičnu kesu i dobro zatvorite.

Provjerite da li su jaja pokvarena

Ovo možete lako uraditi tako što ćete jaja ubaciti u vodu. Ako su jaja na dnu to znači da su sviježa. Ako su malo podignuta, to znači da su stara sedmicu. Ako se na dno oslanjaju samo vrhom, to znači da su stara par sedmica, a ako plutaju to znači da su pokvarena.

Napravite kristalno čiste kockice leda

Samo prokuhajte vodu prije nego što je zaledite i led će biti kristalno čist.

Brzo ogulite bijeli luk

Samo ubacite bijeli luk u teglu i jače protresite. Bijeli luk će se sam oguliti.   Foto: Erik Madigan Heck