U tri koraka postanite dizajneri svojih patika

SNL

patike za crtanje snlSve je veći trend kada na nogama možemo imati boju koju niko nema pored nas ili u našem gradu. Međutim kako smo u zemlji gdje nije moguće toliko zahtijevati, najbolje je uzeti stvar u svoje ruke. Svoje patike možete sami ofarbati. Lako je, a evo i kako.1 korakPrvi korak je nabaviti opremu s kojom ćete raditi, a misli se na patike i boju koja je specijalizirana za boju platna. Obično se radi o osnovnim bojama koje možete miješati i dobiti željenu nijansu, pa to može ispasti fenomenalno na kraju rada. Patike neka budu jednobojne i od platna – naravno. Na kožnim patikama ( tenisicama ) ovaj proces ne uspijeva.
schermata-2016-05-23-alle-18-15-00
2 korakUključite maštu ili pripremite uzorak. Patike moraju biti suhe i čiste. Uzorak možete pripremiti tako što ćete izrezati na komad papira siluetu koju želite vidjeti na patikama, te zatim prefarbati. Mi smo bili kreativniji i pustili smo slobodnu volju da radi sama.
schermata-2016-05-23-alle-18-15-28
3 korakNakon što ste patike ofarbali kako ste htjeli, potrebno je da pustite da se osuše. Prosec sušenja obično traje do osam sati. Nakon posljednjeg koraka, patike su spremne za osvajanje kilometara.     


SNL/SNL