Red je na mušku popravku kože lica!

SNL

Dani kada je njega kože bila isključivo vezana za žene su odavno za nama. Danas, u eri odvažnih muškaraca ovo je postalo i polje interesovanja mnogih. Tome su doprinijeli i brojni proizvodi za muške kože koji su se pojavili na tržištu, kao i neki kozmetički tretmani namijenjeni njima. Zato je danas njegovan muškarac, bez dlaka na grudima i ispod pazuha, nešto što se podrazumijeva.

Razlika je u kvalitetu kože. U poređenju sa ženskom kožom, muški epiderm je masniji i pogodniji štetnom utjecaju sunčevih zraka. Zbog toga muškarci treba da koriste samo preparate  namijenjene njima, a da ne misle da mogu da pozajme od svoje partnerice nešto. Postoje posebni proizvodi za čišćenje. Muškarci su do skoro tradicionalno koristili sapun za otklanjanje nečistoća sa lica, dok žene  već dugo znaju da on samo isušuje kožu, pa ona tako prerano stari. Zbog toga je za čišćenje bolje koristiti preparate za njegu muškog lica, koji se danas mogu naći u svakoj parfimeriji ili apoteci. Mi smo probali neke proizvode koje vam preporučujemo. 

Korektor za mušku kožu

Cilj je imati gladak i čist ten. Clinique za mušku formulu popravlja kožu od svih vrsta nečistoća, uključujući ožiljke od akni, sunčane mrlje, ili pjege starenja. Odlično funkcionira  na suhoj, masnoj i kombiniranoj koži. 

Riješite se akni

Sumpor je ključni sastojak koji se bori protiv izbijanja akni, što je ova fimra i prepoznala te unijela u svoju formulu. Ova formula trebala bi vaše lice vratiti u bistar ten u roku od 7-10 dana. Učinite sebi uslugu i spasite lice od ožiljaka. 

Uklonite fleke sa lica

Mnogo je  muškaraca koji se bore da im nestanu s lica fleke. Ova formula ove kreme u tome uspjeva. Radi se u posebnom ulju namijenjen za svu vrstu kože koji redovnom upotrebom, štiti lice i vraća prirodni ten koži,