Dnevna njega lica muškarca

SNL

Iako muškarci ne obavljaju elaborirane i komplicirane kozmetičke rituale poput žena, postoje metode, kao i određeni proizvodi, koji štite i njeguju mušku kožu, a nisu komplicirani za upotrebu. Gel za lice - svakodnevno prati lice dva puta. Poželjno je da gel sadrži alfa-hidroksi kiselinu koja je sjajna za odstranjivanje mrtvih stanica kože, čišćenje pora i otkrivanje novog sloja epitela. 


Pri kupnji ovakvih proizvoda pazite na one koji najbolje hidratiziraju kožu čime se sprječava iritacija britvicama. Nije loše uz to imati i četkicu za nanošenje jer ona podiže dlake brade zbog čega ih je lakše obrijati.


 Losion poslije brijanja - pametno je imati sredstva poslije brijanja, posebno ona s antiseptičkim svojstvima kako bi se spriječile infekcije, ali i ona koja zadrže hidratizirajuće sastojke i ugodan miris. Hidratantni losion/krema - Koža se često suši a njena prirodna ulja slabe s godinama, no dobre kreme i losioni sa hidratizirajućim svojstvima riješit će taj problem. Kupujte one koji sadrže antioksidanse poput vitamina A, C i E koji usporavaju starenje kože. Izbjegavajte one koje u sebi imaju natrij-lauril sulfat koji uklanja prirodna ulja iz kože. Kreme za sunčanje - Najbolje su za održavanje kože što mlađom. Nanosite je kad god provodite vrijeme van kuće. Neka joj je zaštitni faktor najmanje 15.  


 Foto: SNL