Sitne laže koje vam djevojke o sebi govore

SNL

U želji da se prikažemo u najboljem svejtlu, vrlo često ne odolimo a da se ne poslužimo lažima, računajući da su to bele, bezazlene, sitne laži, od kojih ćemo imati malo koristi, a nikakve štete. Ali mi ne znamo baš dobro da računamo, kad vjerujemo da ćemo se izvući sa lažima, makar i onim sitnim, makar i onim koje nesvjesno izgovaramo, nastojeći da zaštitimo sebe tamo gdje smo slabi i povredivi.

Laži se uvijek otkriju, onaj ko je slagao uvijek se osjeća bijedno, a onaj koga su lagali, uvijek bude ljut i osjeća se izdano. Ipak, razumljivo je nastojanje da se ostavi dobar utisak, da se prikriju slabosti, da se neko fascinira. Razumljivo i oprostivo.  Nemoj biti suviše strog ako otkriješ da te je djevojka u ovim stvarima lagala,  jer je, kao i mnogo drugih žena (uostalom, kao i mnogo muškaraca) samo htjela da ti se što više dopada. 

Nisam zainteresovana za ozbiljnu vezu 
Ona ne želi da djeluje očajnički i izgladnjelo i ne želi da ti pokaže da joj je već u početku mnogo više stalo nego tebi. Ako je izgovorila ovu ili neku sličnu rečenicu, to je vjerovatno zato što je htjela da parira tvom kulirajućem stavu, da djeluje jednako ležerno i opušteno kao i ti, kao neko ko je spreman da se zabavlja, da se provodi i uživa u životu, a ne kao neko ko namjerava da ščepa prvog ko mu padne šaka i privede ga pred oltar. Ono što ona misli je da ćeš se ti u nju zaljubiti, ako ti bude dobro parirala u tvojoj igri neobavezujućeg odnosa i da ćeš onda promijeniti svoje mišljenje i stav, odnosno, da ćeš tada željeti isto što i ona ozbiljnu vezu. Ako međutim, ona stvarno misli to što je rekla da nije zainteresovana za ozbiljnu vezu, vrlo brzo ćeš iskusiti sve ono što je mnogo djevojaka iskusilo pokušavajući da ostane sa nekim ko joj se sviđa, a kome se ona ne sviđa dovoljno. Osjećat ćeš se iskorišteno i zapostavljeno boraveći na margini njenog života i bit ćeš frustriran činjenicom da nisi poseban u njenom životu i da te ona stvarno ne doživljava ozbiljno. 

Bit ću spremna za pet minuta 
Ovo spada među one laži koje SVAKO izgovara, kad žuri naj sastanak i osoba sa kojom treba da se sastane zove i pita ga gdje je. Niko nikada ne kaže gde je tačno, već navodi neku bližu lokaciju, ili kaže da će stići za pet minuta. I nikad ne stigne za pet minuta. Tako će i njoj trebati barem petnaest minuta da se spremi, iako ona silno želi da ostavi utisak organizovane, spretne osobe, koja je uvijek spremna za svaku akciju, a ne neke razmažene dive, koja provodi sate šminkajući se i birajući garderobu. Istini za volju, ima muškaraca koji ne mogu da se spreme ni za sat vremena i žena koje su zaista spremne za petnaest minuta, a ima i ljudi koji ne kažu da stižu za pet minuta, ako znaju da će im trebati više od deset. 

Mogu da se prepustim životnom toku 
Ona može, sve dok joj to odgovara. Dok joj se potrebe i želje ne promjene. Ona može da živi sa tobom u šatoru, na proputovanju, na točkovima, u avanturi, jer je taj život uzbudljiv, ako ne solidan i sjajan, dokle god je zaljubljena u tebe i dok joj se sviđa tvoj životni stav i tvoja ležernost. Ali ona ne može vječito da bude zaljubljena i spremna na avanturu, jer postoji prirodna tendencija za rastom i razvojem i u domenu partnerstva, to znači porodica i brak. Dakle, kad bude željela da se skrasi, više joj se neće sviđati da se prepušta tokovima života, željet će da upravlja svojim (vašim) čamcem i željet će da ti želiš to isto da rasteš i razvijaš se sa njom, u pravcu životnih pomaka ka odgovornosti i stabilnosti. Ako se ispostavi da si ti i dalje usred struje života i da ne želiš istinski ništa drugo osim da te struja i dalje nosi (a pri tom joj govoriš kako si i ti spreman za stabilnost) ostavit ćete. Tako njena početna laž dolazi do kraja, zatvarajući krug sa tvojim lažima o tome da se jesi promijenio i sazreo. I poslije ste oboje na početku. I dobro ćete razmisliti šta ćete reći nekom svom sljedećem partneru.