Njega masne kože na licu

SNL

Masna koža izlučuje prekomjernu količinu ulja koje sadrži masnoću koja pomaže kod zadržavanja vlage u koži. Masna koža često ostane začepljena s prljavštinom i sličnim stvarima pa se stvaraju miteseri, prištići i tamne mrlje. Svi misle da masna koža treba hidratantnu kremu. Istina je da svaka vrsta kože treba ovlaživač, ali nije istina da svaki tip kože treba dodatni ovlaživač. 

Masna koža se može opisati kao manje masna i vrlo masna. Manje masna koža je normalna bez nanošenja hidratantne krene posebno ljeti, ali je suha tijekom zime. Ponekad će to rezultirati prištićima. Ova koža može biti rezultat problema s hidratacijom. Za ovaj tip kože se često pogrešno vjeruje da se mijenja s godišnjim dobom. Dosta ljudi misli da imaju masnu kožu ljeti, a suhu zimi samo zbog toga što je koža masnija tijekom ljeta, a tijekom zime postaje suha. Problem nastaje kada se na masnu kožu nanose proizvodi namijenjeni suhoj koži. Vrlo masna koža nikada ne postaje suha. Masna je tijekom ljeta, masna je tijekom zime. Ovaj tip kože nikada ne treba korištenje hidratantne kreme. Ovaj tip kože često izgleda sjajno. Pore su često velike i vrlo vidljive. 


 Kako znati imate li masnu kožu? Imate proširene pore. Postane masna vrlo brzo nakon čišćenja. Imate osjećaj suhoće nakon čišćenja, ali kasnije koža postaje masna. Vrlo često imate prištiće, mitesere i tamne mrlje.


 Masna koža može biti rezultat i pogrešne njege, osobito ako perete lice više od dva puta dnevno, često koristite samo vodu za čišćenje kože, po cijeli dan provedete bez korištenja hidratantne kreme, često koristite proizvode koji vam isušuju kožu 


]Što uzrokuje probleme za masnu kožu? Korištenje proizvoda za kožu koji ju previše isušuju. Ako masna koža postane previše isušena proizvodit će više ulja Pretjerano češanje povećava proizvodnju ulja Masna hrana. Ulje i masnoća dolazi kroz pore pogoršava masnu kožu Korištenje hidratantne kreme kad je vaša koža već premasna Loša dijeta, stres, hormoni Što možete učiniti?


Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za masnu kožu je odrediti imate li manje masnu kožu ili vrlo masnu i pravilno se brinuti za nju. Pravilno čišćenje dva puta dnevno je vrlo važno kako biste spriječili proširene pore. Izbjegavajte korištenje preparata za čišćenje koji sadrže sulfat koji uzrokuje stezanje kože odmah nakon čišćenja jer će to uzrokovati veću proizvodnju ulja nego što je to potrebno. Isto tako, izbjegavajte korištenje hidratantne kreme, a umjesto nje koristite serum kako bi hidratizirali vašu kožu. Ako imate vrlo masnu kožu taj serum koristite samo po noći, u suprotnom dva puta dnevno. Hidratizirajući serum ne samo da hidratizira kožu nego ju ostavlja glatkom i sjajnom. Nikad ne perite lice s vrućom vodom. Parenje kože ne radite više od jednom tjedno, a posebno je korisno obavljati to noću.   


Foto:SNL