Navike koje štete vašoj koži

SNL

I Izgledati dobro nije dječija igra, pogotovo u današnje vrijeme gdje se sve više gleda fizički izgled. Naravno, vaši geni igraju glavnu ulogu u tome kako izgledate, ali dio dobrog izgleda dolazi kroz njegu kože. Postoji par stvari koje muškarci rade ili zanemaruju koje se čine bezopasnim, ali može jako oštetiti vašu kožu. Mi ćemo vam pomoći da uvidite te greške i učinite vašu kožu zdravijom. 


Ne upotrebljavate kremu za sunceHispanic man sitting on beachVjerovali ili ne, ali istraživanja su pokazala da mnogo više muškaraca umire od raka kože nego žene. Osim toga, sunce može dodatno ostariti vašu kožu, a to je dovoljan razlog da počnete koristiti zaštitnu kremu. Nanesite kremu za sunčanje svaki dan s minimalnim zaštitinim faktorom (15). Ako ste osobo koja više vremena provodi vani, ovaj proces ponavljajte dva puta dnevno.Visoko plasirani proizvodi ne znači nužno da su kvalitetni male smiling face with cream on Ako je nešto skupo, ne znači da je dobro. Zdrava koža dolazi iz dobrih navika, a ne skupih proizvoda. Savjetujemo vam da ostanete odani brendu za koji ste se uvjerili da vam odgovara. Obratite pažnju na tip kožegreskekoze04 Možda mnogi od vas i ne znaju, ali postoje 4-5 različitih tipova kože. Ovo je veoma važno znati pri kupovini proizvoda za njegu lica. Na primjer, salicilna kiselina odgovara masnoj koži, a ne suhoj. Upravo zbog ovoga je od velike važnosti da poznajte vaš tip kože kako bi mogli koristiti odgovarajuće preparate za njegu.Izbjegavate kremu za masnu kožu Man with anti- aging cream  Sebum je masna tekućina koja se izlučuje iz vaše kože, a važan je za prirodno podmazivanje. Međutim, pretjerano lučenje uzrokuje masnu kožu. Dakle, možda vam se čini kontraproduktivno koristiti ulje na već masnoj koži, ali je potrebno. Hidrantna krema pomaže u tome da vašu kožu održi mekom i hidratiziranom. U stvari, svrha upotrebljavanja kreme za masnu kožu je u tome da izbalansira i regulira prirodno mastilo kože. Previše dodirujete svoje liceYoung man hiding his head in hands Stalno dodirivanje lica rukama samo povećava količinu prljavštine na vašoj koži. S tim možete samo pospješiti stvaranju akni na vašoj koži, jer vaša koža je uvijek prljavija nego vi mislite. Zato je najbolje da izbjegavate dodirivanje lica rukama. 


Samostalno liječenje akni Man examining face in mirror Upotrebljavanje gelova za čišćenje će vam možda pomoći, ali rezultati će biti mnogo manji od onih koje očekujete. Ali ako ste skloni prištićima ovi preparati vam neće pomoći. Morate imati na umu da je koža najveći organ vašeg tijela, a akne su kronična bolest kože. Dakle, ako imate ovih problema, obratite se liječniku ili dermatologu. Pretjerano čišćenjegreskekoze Piling je važan proces u održavanju kože zdravom. To vam može poboljšati teksturu i ten kože, uklanjanja mrtvih stanica kože i odkloniti prljavštinu sa lica. Međutim, raditi piling više od dva puta sedmično ili čak previše, može poremetiti ravnotežu vaše kože. Isušit će vašu kožu i može vašu kožu dovesti do problema sa aknama i crvenilom. 


Foto: Shutterstock/Getty